Gå til sidens hovedinnhold

Skiskytterne i Hønefoss fikk endelig konkurrere igjen

Hønefoss skiskytterklubb skulle egentlig arrangert kretsmesterskap denne helgen, vanligvis med 400 deltakere fordelt over to dager, i Hovsmarka. I stedet ble det klubbrenn.

Innsendt

På grunn av korona-restriksjoner er det ikke lov til å arrangere konkurranser med deltakere fra andre klubber, så det har ikke blitt arrangert Sparebank1cup.

Likevel ville ikke Hønefoss skiskytterklubb legge ned aktiviteten, og har gjennomført to ukentlige utendørstreninger denne sesongen, til tross for kalde blå og ruskete vær.

– Det er slik det er å drive vinteridrett, sier leder i skiskytterklubben, Lars Midsem Bråthen.

Stor glede

I helgen arrangerte de klubbrenn med 13 deltakere fra alder ni år til 18 år. Det ble gjennomført på en litt enklere måte med færre løypemannskaper og hjelpemannskap på skytebanen.

Hovsmarka har en fulltallig standplass med 30 blinker, og med annenhver skive i bruk var hele standplass fylt opp.

Gleden var stor over å konkurrere igjen, og for mange nye var dette første gang de gikk renn. En veldig uformell innledning til de større kretsrenn, og andre konkurranser lokalt og nasjonalt som utøvere allerede fra 12–13 årsalder kan delta i.

Det ble kåret mange nye klubbmestere i mange aldersklasser, men den største klassen var nybegynnerklassen.

– Det er veldig gledelig at vi har så mange nye rekrutter som vil prøve skiskyting, det er en veldig fin anledning for foreldre og barn å kunne være sammen om en aktivitet, for det krever litt av foreldrene når man skyter med skarpt, sier Håvard Mandt, pappa til to utøvere i klubben.


Dugnad

Løypene i Hovsmarka vedlikeholdes og prepareres på dugnad av klubbens medlemmer. I øyeblikket har vi fine løyper men det spørs hvor lenge det varer hvis mildværet fortsetter.

Skiskytterklubben har fått skiftet mange av lysmastene i lysløypa i Hovsmarka med støtte fra Sparebankstiftelsen, så det er et hyggelig turområde som benyttes av mange både med ski på beina og til fots.

– Når det er kjørt skiløyper i Hovsmarka ønsker vi at de som likevel går til fots går på kanten av løypa, sier de som kjører opp løypene.

– Ellers er det bare hyggelig at området blir benyttet til trening og rekreasjon påpeker løypekjørerne.

Kommentarer til denne saken