Venter 800 besøkende på Ringkollen søndag

FOLKSOMT: Nær 400 barn var i aktivitet på DNT-arrangementet på Ringkollen.

FOLKSOMT: Nær 400 barn var i aktivitet på DNT-arrangementet på Ringkollen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er en lang tradisjon med Barnas Ringkolldag. – Vi venter 800 besøkende søndag. Forholdene er flotte i marka etter snøværet, sier Åse Ragnhild Sveen i Skiforeningen.

DEL

Bedre forhold på Ringkollen skal man lete lenge etter. De siste dagers snøfall har lagt forholdene til rette for en gnistrende flott Barnas Ringkolldag.

– Vi venter rundt 800 på besøk, og ifølge værmeldingen blir det en strålende dag med barna i fokus i løypene, sier Åse Ragnhild Sveen.

Alt blir lagt til rette for at alle som kommer til Ringkollen skal ha en fin opplevelse på ski.

– Ja, her er det løyper for alle. Vi legger som vanlig opp flere løypelengder alt etter alder og ferdigheter. Skiopplevelsen skal stå i sentrum, understreker Sveen.

Tidligere i vinter har hun drevet skiskole på Ringkollen sammen med flere lokale instruktører, hvor over 400 jenter og gutter har deltatt.

Mange løypetilbud

– Vi håper mange av disse kommer på besøk søndag også. I tillegg vet vi at svært mange tar med sine på Barnas Ringkolldag, så at det blir folksomt er det ingen tvil om, sier Sveen videre.

Aktivitetene og tilbudene er mange. Det blir flere løyper med start og mål inne på området ved parkeringsplassen.

Ekornløypa er cirka 250 meter og passer for de minste nybegynnerne. Harepusløypa for de litt større er cirka 500 meter. For de mellomste barna er Bamseløypa fin. Den er cirka 2,5 kilometer. Elgløypa er fem kilometer med spørsmål underveis, og hvor man kan besøke speiderne som har slått leir.

Medaljer til alle

Alle deltakerne får medaljer ved målpassering, og det blir vamt drikke.

Påmeldingen åpner klokken 10, og det er start i løypene mellom 11 og 13 søndag formiddag.

– Vi gjør alt for at dette skal bli en superdag på Ringkollen, og vi lover gode parkeringsmuligheter, og veier som ikke lager problemer for de besøkende, sier Åse Ragnhild Sveen, med onsdagens trafikkaos i friskt minne!


Artikkeltags