(Hadeland) Fredag ble politiets konklusjon klar. Samlingen på låven hos Hans Kristian Gaarder var av privat karakter og skal ikke etterforskes videre.

Politiet mente at det dreide seg om en ikke straffbar privat sammenkomst. At arrangementet ikke var offentlig og ulovlig, til tross for at det ble kunngjort med invitasjon og påmelding på internett.

Politiet får kritikk

Henleggelsen av saken har skapt debatt i lokalmiljøet.

Jan Erik Thaulow skriver «Hvis et møte med påmelding og betaling i døra ikke rammes av lov om arrangement, ja da veit ikke jeg ... Da må i hvert fall alle som har hatt en liten fest hjemme eller Erna slippe straff også da».

Bjørn Austad Hvaleby: Siden de ikke reagerte når det ble meldt om mange biler og mye folk samlet så er det vel best å ikke gå videre med saken. kan bli litt flaut hvis de avslører seg selv samtidig.

Smitten har så langt har spredd seg til fem kommuner og to personer er døde. Det var et oppsatt program, billetter i døra – og smittesporingsteamet har de siste dagene kommet fram til at det sannsynligvis var flere til stede enn mellom sju og ti som det ble skrevet i anmeldelsen av arrangementet.

Likevel falt altså politiet ned på at samlingen var privat

Randi Andersen: Nå må høyere hold gripe inn å etterforske dette, kan ikke bare slutte. Her er det jo mange som har sett å hørt noe

Christine Bamber: Syns det er helt tragisk. Hadde politiet enda gjort jobben sin i utgangspunktet og reist dit når varslet hadde smittesporerne hatt mindre jobb. Det hadde muligens blitt mindre smitte utover hvis deltakere hadde fått karantene samt bot (her måtte jo deltakere blitt oppfulgt om overhold av karantene) Respekt lik null for politiet her, de kjører jo rundt for å ta moped og lett MC. Det har de tid til? Her ser man en typisk eksempel på at etater ikke jobber på tvers for felles beste.

LES OGSÅ: Politiet etterforsker ikke låvetreffet: – En privat sammenkomst i et privat hjem

Feil signal

Linn Højfeldt Østby skriver «For en komedie det begynner å bli å bo i denne bygda.»

Morten Wien: Er vel strengt tatt bare å klage på dette vedtaket, og be de ta en ny vurdering, ev. be statsadvokaten å om se på det.

Magne Gisleberg: Fint signal å gi ungdommen som følger regler. Hadde det vært ungdom som hadde vært samlet og politi blir varslet har dem både tid og ressurser til å rykke ut.

Også rådmann i Gran, Torbjørn Hansen, var inne på dette med signaleffekten da Hadeland snakket med ham fredag.

– Den kan gi et signal om at det er mulig å finne smutthull. Det vil i så fall være alvorlig, sa Hansen.

Også Brith Snilsberg Kvernstad reagerer kraftig:Blir jo ringvirkninger ut av dette, mange som må være hjemme i fra skole, arbeid for at noen ikke tar hensyn til andre en seg selv. Jeg er helt satt ut av dette ikke får konsekvenser.

Noen er enige

Det er imidlertid noen som mener Innlandet politidistrikts jurister har tatt riktig beslutning.

Terje Fredrikstad er enig i og skriver: Er jo ikke noen vits i å etterforske det der, han som arr er jo gått bort, hvem skal dem da ‘’straffe’’ for ulovlig arr? Bedre å bruke ressurser på noe annet aktuelt. i stede for å henlegge alt dem får inn av saker.

Brit Jensen: Det er privat så det er greit sier jeg. Nok er nok av alt dette.

Are Fyhn Nordeng: Genialt. Dejligt politiet også kan bruke hovedet. Hvad der sker i private hjem skal folk ikke blande sig i. At så mange fjolser fortsatt tror på pandemien er sørgeligst.