Gå til sidens hovedinnhold

Skal stå ferdig til sommeren – men du kommer ikke inn før i september

Artikkelen er over 2 år gammel

Det på flere måter spektakulære bygget «Twist», som ligger som en bro over Randselva, har fattet interesse hos flere internasjonale tidsskrifter og magasiner.

Nå begynner bygget å ta form, men det drøyer ennå lenge før publikum kan vandre gjennom twisten på tur gjennom skulpturparken.

– Nå er det bare tre måneder igjen til det skal leveres som ferdig fra entreprenøren, og alt er i rute foreløpig, sier museumsdirektør Egil Eide til Oppland Arbeiderblad.

Prislappen på det hele er beregnet til 200 millioner kroner, der Christen Sveaas spytter inn mesteparten, hjulpet av Sparebankstiftelsen og statens gaveforsterkningsfond.

Les også

Nybygget på Kistefos kåret til ett av verdens fem vakreste: – Dette er stor stas

 

Selv om bygget skal være klart for overtakelse primo juli i år, vil det drøye til medio september før man kan ta turen gjennom som publikummer.

– Vi må ha en innkjøringsperiode på et par måneder etter at bygget leveres, for å forsikre oss om at alt er som det skal være, sier Eide.

– Men når det nye bygget åpner så sent som 18. september, har vi bestemt oss for å utvide sesongen til 17. november, med muligheter for å utvide ytterligere om det kommer mange gjester, sier direktøren.

LES OGSÅ: Kistefos får millionbeløp: – Dette betyr veldig mye for oss

Les også

Kristin og Even på Kistefos utvider: Nå trenger de flere ansatte

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.