Det har kommet oss for øret at Operakoret skal legges ned?

Hvordan kan det være mulig? I Ringerike kommune hvor vi er så glade i musikk – og musikkmiljøet vårt? Stolte av det er vi og. Vi skriver om Gledeshuset, Showskolen, Musikalkollektivet og musikklinja! Det er flott! Om alle små og store konserter med kor av ulike størrelser og oppsetninger. Det er flott det og!

Og så skal Operakoret legges ned?

Her må det da være noe som ikke stemmer ...? Vi vil da vel tilby både det brede og det smale når det gjelder spekter av musikk? Populære eggende rytmer så vel som det klassiske roligere – som jo også er populært?

Vil vi ikke også ha med de stundene hvor vi bare kan la oss synke ned i oss selv og la musikken og stemmene ta oss med på en reise vi ikke vet hvor verken begynner eller slutter.?

Er det ikke det vi er stolte av da? Mangfoldet innen musikkmiljøet på Ringerike, og det det har å tilby?

Vi stusset da vi så operakoret bare hadde en oppsetning av sin Mozartforestilling i november 2017. Hvorfor bare en oppsetning? Det må da ligge masse arbeid bak?

Vi stusset. I fjor sommer opptrådte Operakoret i låven til Gjesvold Gård. Blant mye fin sang og god stemming laget av blant andre Ann Kristin Aanerud, kom Operakoret! De sang fra The Phantom of the Opera.

Og du verden ... Det var en kraft, en formidlingsevne og et trøkk så stort – DET var fantastisk! Gåsehuden spratt og skulle gjerne hørt dem ta hele operaen! Og nå skal koret legges ned. Hvorfor?

Kan noen hjelpe med et svar?

Hilsen musikkentusiaster og publikummere

Kari Rieber-Mohn, Elin Berge og Elise Rustad
Musikkentusiaster og publikummere