Gå til sidens hovedinnhold

Skal kjempe for at skolevedtaket endres | Hans-Petter Aasen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ønsket om å beholde Hønefoss skole er basert på at det rett og slett er den beste løsningen for elevene, skriver Hans-Petter Aasen (Sp) i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerikes blad har de siste dagene, gjennom flere artikler, belyst enkelte konsekvenser av å legge ned Hønefoss skole. Elever som tidligere hadde noen hundre meter til sin nærskole, skal nå få en skolevei som bukter seg gjennom store deler av byen, en skolevei som innebærer kryssing av flere trafikkerte veier, og som gjør at mange elever får sin nærskole i en helt annen del av byen.

Dette viser for ufornuftig og kortsiktig vedtaket om å legge ned Hønefoss skole var. Senterpartiet har stemt imot en slik nedleggelse, – og vi kommer fortsatt til å kjempe for at vedtaket endres. Det er ikke naturlig at elever som går på Hønefoss skole skal bli flyttet til Benterud eller Ullerål.

LES OGSÅ: Jesper mot Kjell B = rått parti

Bør kunne gå til skolen

Hvordan kan noen mene at det er fornuftig at elever som bor på toppen av Vesternbakken, skal gå på skole på Benterud? Ønsker man at disse elevene skal gå, bli kjørt eller busses til skolen?

Hans-Petter Aasen

Gruppeleder, Ringerike Senterparti

For den enkelte elev får dette konsekvenser. Men det får også konsekvenser for bomiljøene i byen. En endring av skolestrukturen gjør også at etablerte strukturer blir pulverisert. Muligheten for en trygg vei til venner og klassekamerater blir også vanskeligere.

Les også

Nina møtte politikerne: – Hjerterått at klassevenner rives fra hverandre

 

I disse dager brukes det store ressurser på å utarbeide en ny byplan. En plan som legger føringer for hvordan Hønefoss sentrum skal utvikle seg. Hvor nye innbyggere skal bosette seg er sentralt i dette arbeidet.

I en slik vurdering er det helt essensielt hvor barn skal gå på skole. Bør det ikke være en målsetting at elever skal kunne gå til skolen allerede i første klasse, – og at dette skal være en skolevei som er slik at man ikke blir utsatt for farlige situasjoner?

Men hva velger det politiske flertallet å gjøre? Jo, – de legger ned skolen i hjertet av sentrum. De vil heller ha skolene i utkanten, – slik at flest mulig må forflytte seg lengst mulig. Det er bakstreversk.

Les også

Linn Merete Løken: – Dette viser hvor håpløst vedtaket om å legge ned Hønefoss skole er

Mangelfulle utredninger

Utredningene for dette veivalget har vært mangelfulle. Kostnadene for å anlegge trygge skoleveier hvor man unngår kryssing av trafikkerte veier har ikke vært med i regnestykkene når man har bygger ut Ullerål og Benterud. Derfor har nedleggingen av Hønefoss skole svært mange skjulte kostnader. Det er således ufornuftig bruk av penger å legge ned Hønefoss skole. Det vil være billigere å rehabilitere skolen, – enn å legge den ned.

LES OGSÅ: Har ikke råd til å la være å pusse opp | Brit H. Walbækken Bøhler (Rødt)

Nå er tiden inne for å endre dette vedtaket. Jeg kan love at Senterpartiet skal være konstruktive og samarbeidsvillige dersom flertallet ønsker dialog om hvordan kommunestyret kan reversere nedleggingsvedtaket. Vi kommer også til å støtte forslag hvor vi får en utredning av kostnadene ved å rehabilitere Hønefoss skole.

Ønsket om å beholde Hønefoss skole er ikke basert på at det er en flott bygning med mye historie, – men det er rett og slett basert på at det er beste løsningen for elevene. I arbeidet med å skape gode læringsmiljø fortjener også elevene i Hønefoss å beholde sin nærskole.

Kommentarer til denne saken