Slik jubler Magnus Tuv Myhre (22) fra Jevnaker og Jakob Ingebrigtsen (21) fra Sandnes.

Basic feiring

Seiersgestene er fra NM i Stjørdal for Magnus, og VM i Eugene for Jakob. Om snaut tre uker løper de begge for Norge i EM i München.

– Jeg har ikke vunnet så mange titler, så dette har jeg egentlig ikke tenkt over. Samtidig er det viktig å vise at man er fornøyd etter en seier. Det første NM-gullet er alltid spesielt. Jeg vil si det var en «basic feiring», sier Magnus Tuv Myhre til Ringerikes Blad.

Han feirer kun når han vinner løp, men utelukker ikke en markering hvis han løper over evne i et stort internasjonalt løp.

– Tenker du mye på EM?

– Jeg merker at klokka tikker mot München. I hele juli har jeg vært på høydeopphold i Sveits. Jeg takler høyden bra, så livet går sin gang med trening, spising, soving og avslapning. Jeg er veldig god til å slappe av. Alt er som hjemme. Jeg lever ikke noe veldig spennende liv. Det handler mye om serier og telefon, sier Magnus til Ringerikes Blad.

Sterkt lag

Det krydde av toppløpere i St. Moritz i juli. Dagen før Magnus reiste hjem kom også brødrene Ingebrigtsen fra VM, for å legge et nytt grunnlag mot EM.

Jakob Ingebrigtsen skal løpe både 5.000 og 10.000 meter i EM. Magnus løper 10.000 meter på EMs siste dag, søndag den 21. august.

– Vi rakk ikke trene sammen, men fikk pratet litt. Jeg blir inspirert av Jacob og hans prestasjoner på banen. Han er en litt annen liga enn meg, men vi er jo et lag som reiser og spiser sammen. Løping er ikke som i sykkel, men vi ønsker jo at lagkameratene lykkes, samtidig som vi er egoister, sier Jevnaker-mannen.

Ingebrigtsen-brødrene har deltatt flere ganger på Hytteplanmila.

– Hvordan er det å trene i høyden?

– Nå var dette «bare» 1800 meter, men jeg takler høyden fint. Nøkkelen er å ikke kjøre for hardt. Det er viktig å måle puls og laktater, sier Magnus.

Aldri løpt så fort

Fredag skal Magnus teste formen på 3000 meter bane på Jessheim.

Han føler at formen er god. Nylig kjørte han intervaller (12 x 400 meter) i rekordfart på Hønefoss Stadion.

– Ja, det gikk unna. Den raskeste runden var på 58 blank. Jeg hadde et snitt på 59,2. Det lover godt, men trening og konkurranser er to forskjellige ting, sier Magnus.

På Jessheim skal mange lokale løpere i aksjon i ulike klasser.

Mads Orø Olsen fra Ringerike Fik og Andres Ullern Tonning løper i det samme feltet som Magnus. Sistnevnte er fra Hole, men løper nå for Ull/Kisa. Han skal løpe både 3000 og 5000 meter.

Visste du at...

... EM i friidrett blir arrangert i München i Tyskland fra 15. til 21. august.

Løpet er en del av Norgeslekene.

Stevneleder Bodil Anthi Svinø opplyser til Ringerikes Blad at helgens stevne har 1325 øvelser og 608 deltakere. Mange av øvelsene inngår i Østlandsmesterskapet.