Sjangerløs briljans: – Nils Økland Band leverte

Nils Økland Band briljerte, imponerte og fascinerte fredag kveld

Nils Økland Band briljerte, imponerte og fascinerte fredag kveld Foto:

Av
DEL

Innsendt De som var der veit det: Dette var førsteklasses. Mange som ikke var der veit det ikke: de gikk glipp av noe!

Nils Økland Band har et dynamisk uttrykk, og beveger seg instrumentalt fra upbeat og beat, til de helt skjøre og nesten lydløse toner. Det er ikke mange som behersker dette. Å legge det så langt ned at det nesten blir lydløst, og så trekke det opp igjen – i en folkemusikk-orientert eller world-music beat. Gang på gang.

Det krever mot, basert på usedvanlig dyktighet – å legge det så langt ned, uten at det mister fokus, nerve eller musikalsk spenst. Helstøpt dynamikk, sømløse overganger – og instrumentale variasjoner og soloer på høyt nivå.

«Blue harding» som hyllest til legendariske Sigbjørn Bernhoft Osa, med Chicago Blues inspirasjon. Mali, med afrikansk bak-beat. Kairo som inspirasjon og klangbilde. Norsk folkemusikk og jazz-session improvisasjon. Spilleglede og virtuositet!

De som var der veit hva de fikk med seg: Noe utenom det vanlige. Nils Økland Band: spellemannprisvinnere, og en egen nisje. Folkemusikk, internasjonal inspirasjon, og lekende improvisasjon. Gammel vin i ny tapning. De som var der merket det, og ga uttrykk for det: Knallkonsert!


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken