Gå til sidens hovedinnhold

Siste sending er unnagjort: – Men Hønefoss live kan være starten på noe mye større

I flere uker har seerne kunnet oppleve musikere og underholdere i fri utfoldelse på Gledeshuset-scenen, helt gratis. Nå er det slutt. Eller er det?

Tirsdag var 1.100 seere innom direktesendingen av humor-quizen med Nils Wærstad i programlederrollen, og blant annet Jonas Rønning, Marie Risan, Syver Leivestad og Terje Andersen som deltakere på scenen.

Enda flere fulgte sendingen via Gledeshusets Facebook-side, totalt 2.000. Hele 300 deltok i spørrekonkurransen gjennom appen.

Showet konkluderte en serie livesendinger hvor vi har fått oppleve mange lokale artister og underholdere by på musikk og humor.

LES MER HER: Her ser du alle Hønefoss live-sendingene i opptak

Ville glede byen med kultur

Initiativet til Hønefoss live ble tatt allerede 15. mars, hvor prosjektleder i Ringerike næringsforening, Kristin Ranem Rønsdal og kollega, Linn Marie Hallum, inviterte Trond Løland i Hønefoss Lyd til en prat. Hva kunne næringslivet bidra med, for å hjelpe korona-rammede kulturaktører?

– Tanken var ikke at vi skulle redde kulturlivet i byen, men glede byen med kultur. Skape noe som samler folk, sier prosjektleder i Ringerike næringsforening, Kristin Ranem Rønsdal.

LES OGSÅ: En haug med lokale artister bidro til nyinnspilling av Hønefoss-låt: Hadde premiere i kveld

Lokal vri

Dette var ideen, som alle sa ja til:

– Hønefoss live var sterkt inspirert av KulturAid i Drammen, hvor det var den lokale næringsforeningen som var initiativtaker. Her var konseptet at seerne skulle Vippse for å støtte musikerne, forteller markedskoordinator i Ringerike Næringsforening, Linn Marie Hallum, og legger til:

– Vi valgte en annen vri.

LES OGSÅ: Jonas og Nils byr på humor-quiz: – Også for folk som står litt tebars

– Og det er et valg vi er godt fornøyd med nå, sier Trond Løland og peker på Christer Falcks prosjekt på Sentralen, hvor bidragene falt kraftig for hver uke.

– I Hønefoss live var musikere og underholdere sikret en liten sum penger hver, takket være Ringerike kommune, Sparebankstiftelsen Ringerike og Hønefoss Sparebank, forklarer Hallum.

– At vi droppet Vipps ble også godt tatt imot hos seerne, sier Løland, som er vant til store produksjoner, deriblant Stjernekamp på NRK og Hver gang vi møtes på TV2.

Han har hatt en annerledes jobbhverdag:

– Det er klart det var spesielt å jobbe på den måten, men det har fungert kjempefint for oss, selv om jeg nok tror sangere og musikere har kjent mest på dette.

Marte Helleseter, som var blant de første artistene som opptrådte live, sa i et tidligere intervju at dette ga nerver hun sjelden kjenner på.

Prosjektleder i Ringerike næringsforening, Kristin Ranem Rønsdal, beskriver opplevelsen av livesendingen slik:

– Vi mener at Hønefoss live klarte noe å få til det vi håpet på, nemlig å bygge lokal stolthet.

Her er ser du siste livesending i opptak:

Se opptak av quiz-sendingen fra Gledeshuset i den siste Hønefoss live-sendingen.

Kreativitet i krisetid

Utfordringen korona-krisen har bydd på for kulturarbeidere har også skapt grobunn for kreativitet og nytenkning. Det var også slik tirsdagens humor-quiz ble til, forklarer Løland.

– Dette er, slik Nils Wærstad sa, et testprosjekt, hvor vi ønsket finne ut hvordan konseptet ville bli oppfattet der hjemme.

– Og responsen har vært svært god. Nils Wærstad er jo en fantastisk programleder, som også har mange gode ideer for hvordan vi kan ta dette videre til lokal-TV.

Konseptet er foreløpig på skissestadiet, men han røper stikkord som lokalt, avslappet og markedsrettet.

Livesending 17. mai?

Hva gjelder flere porsjoner med direktesendt humor, ser det ut til at vi kan få en liten smakebit allerede 17. mai.

– Vi har lyst til å lage en livesending fra Gledeshuset på nasjonaldagen, hvor du blant annet kan få se Kong Harald som vinker fra balkongen, sier han og smiler bredt.

Også denne ideen er på skissestadiet, og er avhengig av økonomisk drahjelp.

LES OGSÅ: Gledeshuset satte alle kluter til: – I dag åpner vi igjen!

Kommentarer til denne saken