Silje Opseth tok sin første pallplass i verdenscupen

PÅ PALLEN: Silje Opseth fra Hole tok sin første pallplass i verdenscupen noen gang på Lillehammer mandag. Bildet er fra et tidligere renn.

PÅ PALLEN: Silje Opseth fra Hole tok sin første pallplass i verdenscupen noen gang på Lillehammer mandag. Bildet er fra et tidligere renn. Foto:

Av

Silje Opseth kunne juble på Lillehammer mandag, da hun sikret tredjeplass i verdenscupen. I første omgang var hun lengst av alle.

DEL

Sara Takanashi fra Japan vant Raw Air-konkurransen i Lillehammer, men Maren Lundby og Silje Opseth fulgte opp med norsk 2.- og 3.-plass.

Takanashi ledet etter 1. omgang og holdt hodet kaldt i sitt siste hopp. Der ble det 127,5 meter og 296,9 poeng.

Lundby hoppet hele 139 meter i sitt siste hopp, men måtte nedi med begge hendene og dermed ble det svake stilkarakterer. Hun ble slått med 1,5 poeng, men leder stort i sammendraget etter to renn.

- Det var et veldig bra hopp og en fin revansje etter det første hoppet. Jeg visste at jeg hadde litt å ta igjen og kunne ikke safe. Det ville ha vært for feigt. Jeg er godt fornøyd, og det er en del av gamet å holde seg på beina, sa Lundby til NRK.

Beholdt roen

Silje Opseth tok sin første pallplass i verdenscupen noen gang etter 131,5 og 122,5 meter og 293,5 poeng.

– Jeg prøvde å tenke minst mulig og klarte det bedre enn tidligere i sesongen. Jeg hørte at Maren hoppet langt, men fikk ikke med meg at hun falt. Jeg er glad for at jeg klarte å beholde roen, sa Opseth.

Det var mye og ujevne vindforhold i Lillehammer denne kvelden, og Maren Lundby måtte vente i over 13 minutter før hun ble sendt utfor i 1. omgang. Hun var slett ikke den som var mest heldig med forholdene, og det bidro nok til at hun bare var nummer fire på resultatlista etter det første hoppet.

Lengst i 1. omgang

Silje Opseth hadde derimot et svært godt hopp under gode forhold og var lengst i 1. omgang. Det gjorde at hun lå på 2.-plass før det siste hoppet.

Anna Odine Strøm hoppet 114 og 111,5 meter. 233,4 poeng ga 13.-plass.

Kun 33 utøvere var med i rennet. Mange var opptatt med blant annet junior- og U23-VM i starten av Raw Air for kvinner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags