SVERIGE: Den siktede mannen ble pågrepet i 11.30-tiden i Arvika i Sverige. Det er samme mann som onsdag ettermiddag ble etterlyst og siktet for drapet på mannen i 70-årene.

– Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk, sier politiinspektør Per Morten Sending i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Norsk politi har samarbeidet med svensk politi om lokalisering og pågripelse av mannen. Nå ønsker de å få ham utlevert til Norge.

– Det er nå dialog med svenske myndigheter om hva som skjer videre, men målet er å komme i kontakt med ham og få ham til Norge, sier Sending.

Her ble mannen pågrepet:

– Jobbet intenst

Politiet er helt sikre på at mannen de har pågrepet er mannen som ble siktet og etterlyst i hele Schengen-området onsdag ettermiddag.

– Vi har jobbet intenst for å spore opp den personen som er siktet i saken. Det har vi lyktes med og nå tar vi det videre derfra, sier Sending.

Politiet etterlyste også en brun Toyota RAV4 2014-modell, som den siktede mannen disponerte.

Mannen som er siktet har en relasjon til avdøde, men politiet har foreløpig ikke villet utdype denne relasjonen. Vedkommende er ikke en kjenning av politiet. Det er foreløpig ukjent om den siktede er tidligere straffedømt.

– Han er ikke bosatt i Buskerud, men har en tilknytning til distriktet, sa politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen onsdag.

Motiv

Politiadvokaten opplyste onsdag at de har dannet seg et bilde av motiv for drapet.

– I løpet av etterforskningen som har pågått siden mandag kveld har vi dannet et bilde av noe som kan være et motiv, men dette ønsker vi ikke å utdype, sa hun.

Avdøde var en mann i 70-årene bosatt i Hokksund. Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at han ble utsatt for en kriminell handling.

– Vi har etterforsket bredt med de metoder vi har tilgjengelig for å lokalisere ham, og det er bra at vi nå har lyktes med dette. Vi har hatt taktisk bistand fra Kripos, brukt tilgjengelige ressurser i Sør-Øst politidistrikt på flere fagområder, og i sluttfasen hatt bistand fra svensk politi, sier Sending.

Mannen ble funnet på bruenden ved Loe Bruk i Hokksund klokken 19.37. Han ble behandlet av helsepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Dette vet vi om drapsgåten i Hokksund