Påtalemyndigheten ønsket nye uker i varetekt for mannen (48) som er siktet for tyveriet fra Toyota Hønefoss i påsken.

Han har allerede sittet fire uker i varetekt, etter at han ble arrestert sammen med en landsmann (46) i påsken. 48-åringen anket den første fengslingskjennelsen til Agder lagmannsrett, men fikk ikke medhold i at han burde løslates.

Politiet mistenker den andre mannen, 46-åringen, for å ha forsøkt å stjele hjul fra biler på Porsche Center i Porsgrunn. 48-åringen ble pågrepet i nærheten.

Fare for unndragelse

Fredag behandlet Buskerud tingrett i Drammen begjæringen om ytterligere varetektsfengsling for de to. Politiadvokat Eva Therese Gjerde Arnesen ba om fire uker varetekt for mennene.

Mannen som er siktet for tyveriet i Hønefoss, nektet straffskyld.

Buskerud tingrett var enig i at det er skjellig grunn til mistanke og fare for unndragelse. Han får også brev- og besøkskontroll siden retten også mener det er fare for bevisforspillelse.

Også 46-åringen ble fengslet i fire uker, men uten brev- og besøkskontroll.

Ankefristen er to uker.

LES OGSÅ: MC-tyver ble tatt på fersk gjerning

Dramatisk pågripelse

Pågripelsen av 46-åringen var av det dramatiske slaget. Han ble nemlig fakket av en politihund, og han er siktet for å ha brukt vold mot hunden da han skal ha tatt halsgrep på den og løftet den opp, ifølge Telemarksavisa.

Deres svake tilknytning til Norge, ved at de verken har jobb eller familie her, ble vektlagt ved den første fengslingen, som skjedde i Vestfold tingrett.

LES OGSÅ: Tyvene stjal verktøyet til Espen og dumpet de tomme kassene i skogholtet: – Virker som det er en bølge, sier politiet