Gå til sidens hovedinnhold

Sigbjørn (37) nominert til barnebokpris

Sammen med forfatteren Endre Lund Eriksen har illustratøren Sigbjørn Lilleeng fra Haugsbygd laget boken «Døden».

Nå er boken nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur. Prisen skal deles ut av kulturminister Abid Raja 10. mars.

I tillegg til Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleengs bok om døden, er det flere nominerte. For bokåret 2020 er til sammen 27 forfattere, illustratører, tegneserieskapere og oversettere nominert innenfor disse sju kategoriene:

  • Litteraturprisen
  • Bildebokprisen
  • Fagbokprisen
  • Debutantprisen
  • Tegneserieprisen
  • Illustrasjonsprisen
  • Oversetterprisen

Redd

I tegneserieboka møter vi lille Mikkel. Han vil verken dø eller være med i en bok om døden. Han er redd. Men når fortelleren begynner å fortelle, blir Mikkel nysgjerrig, og han får svar på mye han lurer på.

Mikkel får en dag vite at moren har kreft, og en rekke spørsmål dukker opp. Dette gjør at moren må forklare hva som skjer med kroppen når et menneske dør.

– Jeg har ikke barn selv, men har skjønt at de fleste foreldre møter på utfordringer når de skal snakke med barna sine om døden, har 37-åringen fortalt til Ringerikes Blad.

Får svar

Slik omtales boken i nyheten om nominasjonen til fagbokprisen:

– Å nei, en bok om døden, og jeg er med i den!» roper Mikkel. Det er jo ikke så rart, det eneste som kanskje er skumlere enn å forstå at alle skal dø, er kanskje å oppdage at man er hovedperson i en bok om døden. Og det blir ikke bedre når Mikkel forstår at mamma har kreft. Gjennom Eriksens tekst og Lilleengs illustrasjoner går Mikkel så gjennom en medrivende prosess, der han får svar på ting han lurer på, og noe han helst ville sluppet å høre om.

LES OGSÅ: Sigbjørn (37) lager tegninger om døden: – Det var så trist å miste bestemor og bestefar

Kommentarer til denne saken