Gå til sidens hovedinnhold

Setter opp hoppekspress til Vikersund i helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Stor interesse for helgens skiflygingsrenn gjør at det settes opp både ekstraavganger og egen hoppekspress direkte til Vikersund-bakken fra Hønefoss.

– Hver eneste dag får vi spørsmål fra folk på Ringerike om de kan ta buss til skiflygingsrennene i Vikersund nå til helgen. Svaret er ja, sier generalsekretær i Vikersund, Tone Kristiansen i en pressemelding.

I samarbeid med både Brakar og Nettbuss utvides busstilbudet fra Hønefoss i helgen.

Direktebuss

En egen buss kalt Hoppekspressen blir satt opp av Nettbuss lørdag og søndag.

– Hoppekspressen går direkte fra Hønefoss sentrum til Vikersundbakken. Her blir det ikke mulig å gå på ved andre holdeplasser på vei til Vikersund. Kun personer som har kjøpt billett på forhånd kommer på hoppekspressen, og billettene må kjøpes på forhånd via Vikersunds nettsider, sier Kristiansen.

Hoppekspressen returnerer til Hønefoss etter at rennet er ferdig.

Ekstrabusser

I tillegg setter Brakar opp ekstrabusser hjem fra Vikersundbakken lørdag og søndag kveld. Disse bussene stopper ved alle holdeplasser på vei til Hønefoss.

– De som tar Brakar-bussene må ta skyttelbuss fra hoppbakken til Vikersund stasjon rett etter rennet, der står bussene til Hønefoss og venter. Her trenger man ikke å kjøpe billetter på forhånd, forklarer Kristiansen.

Brakar har vanlige ruter som tar folk til Vikersund lørdag og søndag. Disse bussene stopper i Vikersund sentrum, før man må bytte til skyttelbuss direkte til bakken.

– Eller så kan man ta beina fatt langs Gamle Kirkevei opp til bakken, forteller Kristiansen.

Nattbuss fredag

Nettbuss har også satt opp en egen nattbuss til Hønefoss natt til lørdag.

– Bussen går etter festen og Postgirobygget-konserten som er i bakken fredag kveld. Her er det svært viktig at man kjøper billetter på forhånd via Vikersunds nettsider, poengterer Vikersund-lederen.

Parkeringsmuligheter

For dem som ønsker å kjøre egen bil vil man bli loset til egne parkeringsplasser som er skiltet rundt i Modum. Fra parkeringsplassene vil det gå skyttelbusser til bakken, og etter rennet er ferdig vil skyttelbussene ta publikum tilbake til bilene sine.

Kommentarer til denne saken