Gå til sidens hovedinnhold

Sesongavslutningen ble ekstrem: Gjerdalen kom på pallen i sammendraget

Tord Asle Gjerdalen hang ikke med teten helt inn til mål i Årefjällsloppet lørdag, men sikret seg likevel andreplass i sammendraget.

Andreas Nygaard vant det 100 kilometer lange Ski Classics-rennet Årefjällsloppet lørdag. Karstein Johaug hadde luke inn på den siste kilometeren.

Gjerdalen endte som nummer 11, 33 sekunder bak vinneren. Holeværingen sørget likevel for en bunnsolid andreplass i sammendraget, kun slått av svenske Emil Persson.

Tord Asle Gjerdalen slo dermed sine gamle lagkamerater i Team Ragde Eiendom.

Kraftanstrengelse

Lørdagens sesongavslutning var en kraftanstrengelse av de sjeldne. Ski Classics’ hittil lengste løp, målte hele 100 kilometer. Gjerdalen hadde kun ett mål før løpet – å komme først i mål. Det endte med 11.-plass for holeværingen, som sa følgende til Ringerikes Blad før sesongavslutningen:

– Jeg vil komme i mål før alle de andre. Det er jo et løp som er lengre enn det folk vanligvis tar på en søndagstur, ja. Men det blir greit å få gjennomført 100 kilometer på en lørdag. Jeg har ikke satt meg så veldig mye inn i hvor lang tid det vil ta, men jeg vil være først i mål. Jeg er jo egentlig veldig glad i de løpene som er rundt 50 kilometer lange, men det viste seg jo at jeg klarte meg bra da det var 90 kilometer også, sier Gjerdalen, som vant Vasaloppet tidligere i sesongen.

Les også

Tord Asle (37) starter noe nytt: – Måtte tenke gjennom hva jeg ville jobbe med

Men denne gangen hadde han ikke krefter til å være med helt inn. Flere ganger underveis lørdag gikk løpere solo, men hver gang ble de innhentet. På de siste hundre meterne hadde spurtsterke Andreas Nygaard mest krefter og vant lett. Stian Hoelgaard fulgte nærmest. Inn på den siste kilometeren rykket Karstein Johaug fra feltet, og han hadde på det meste fem-seks sekunders forsprang til forfølgerne. Soloforsøket holdt imidlertid ikke helt inn.

I kvinneklassen ble det en ny Ski Classics-seier til Lina Korsgren. Emilie Fleten fulgte deretter og tok sin fjerde andreplass på åtte renn denne sesongen.

Les også

Raser etter Panthers-opprykk: – Jeg er fly forbannet, for å si det pent

Kommentarer til denne saken