Tirsdag 21. februar klokka 18.30 er det tid for sesongåpning av frøbiblioteket ved Ringerike bibliotek.

Hole og Ringerike hagelag har jobbet iherdig med å gjøre frøposene klare. Tusen takk til de som har sanket og levert frø til biblioteket! Det settes stor pris på. Til sesongåpningen er frøbiblioteket igjen fylt opp med alt fra staude- og sommerblomsterfrø til grønnsaksfrø.

Samme kveld kommer Anders Nordrum med foredraget Beredskapshagen: Slik får du mat ut av plenen.

Nordrum er gartner, og har mange år bak seg som lærer i gartnerfag ved Gjennestad videregående (tidligere gartnerskole). De siste 12 årene har han jobbet i Kriminalomsorgen med gartnerfag som verktøy. I 2015 opprettet han og kona Barbro firmaet Datsja as, hvor de har drevet kunnskapsformidling både gjennom blogg, kurs og foredrag. I samarbeid med Norgro as oppformerer og sprer de virusfri sjalottløk og tørråteresistent potet, pluss beredskapspakker med frø for langtidslagring i fryseboks. I 2021 skrev datteren Maria Nordrum boka Beredskapshagen i samarbeid med foreldrene.

Målet for Nordrum er å styrke egenberedskapen til oss alle, der hagen kan spille en viktig rolle. «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt», sier Nordrum. Foredraget vil gi en enkel innføring i egen og andres erfaring og kunnskap når det gjelder dyrking og lagring av ulike grønnsakslag. Det vil også handle en god del om jord og jordeliv, og hvordan få en god og fruktbar jord med hjelp av lokale og minimale ressurser.

Arrangementet er kommet i stand som et samarbeid mellom Ringerike bibliotek og Hole og Ringerike hagelag. Gratis inngang. Enkel servering. Arrangementet er åpent for alle.