Gå til sidens hovedinnhold

Seriestart og seier for basket-damene

Etter å ha vært uten seriespill en hel sesong, var det endelig klart for kamp i 2. divisjon for damelaget til Hønefoss Basketballklubb. Det endte med seier 76–58 over Bygdøy.

Innsendt

Laget har mistet noen spillere etter opprykket ble kart på grunn av skole og studier, men har fått tilbake Sandra Kvamme etter studier. Noen av jentene på klubbens 16-årslag har nå kommet opp på et så høyt nivå at de klarer seg godt blant damene.

I denne første kampen var det Sara Stojanovic og Tuva Rotherud som var med. Hege Mora er også tilbake etter svangerskap, men kunne ikke være med i kampen.

En liten fordel med koronapausen er at lagets store drivkraft, Elin Kvisgaard Gulbrandsen, har rukket et svangerskap og kommet tilbake i oppsiktsvekkende god form igjen.

Fin alderssammensetning

Laget har en uvanlig sammensetning aldersmessig med Ida Hamremoen som om noen dager runder 48 år, og Inger-Lise Ruud på 47 år i den «ene enden», mens Tuva og Sara er 15 og 16 år. Et spesielt poeng i denne sammenhengen i forbindelse med at klubben feirer 35-årsjubileum denne uken, er at Inger-Lise var med på klubbens første trening høsten 1986 og holder fortsatt imponerende godt nivå, noe hennes 14 poeng i helgens kamp viser.

Både Ida og Inger-Lise går foran som store forbilder treningsmessig. De stiller på alle treninger og tar med seg et ønske om å gi alt inn i treningene, og helst vil de vinne alle de konkurransen som blir lagt inn.

Det var et spent lag som varmet opp til kamp mot Bygdøy, og da hoppballen var tatt, ble det kjempet hardt. Etter første periode sto det 14-14, men laget følte nok at de burde ha en god mulighet her, og i den andre perioden tilrev de seg et forsprang gjennom strålende innsats.

Stor stemning

Halvveis ledet de 37-29, og da de klarte å øke med ytterligere seks poeng før siste periode, så det lyst ut. Bygdøyjentene var nok temmelig oppgitte over Elins fart, teknikk og kondisjon, men i den siste perioden fikk vi igjen se hvor fort ting kan snu i basketball, for Bygdøyjentene kjempet seg inn i kampen igjen, og var kun fem poeng bak etter noen minutter.

Damene viste at de hadde mer å gå på, og fikk til en meget god avslutning på kampen. Da det på lystavla i hallen sto 76–58 ved kampslutt, var det stor stemning blant alle involverte.

De som spilte kampen med antall scoringer i parentes: Sara Stojanovic, Elin Kvisgaard Gulbrandsen (20 poeng), Malene G. Høllo, Lise Løken (9 poeng), Inger-Lise Ruud (14 poeng), Tuva Rotherud (12 poeng), Sandra Kvamme, Ida Hamremoen (8 poeng) og Maria Erlandsen (13 poeng).

Les også

Hønefoss-jentene jubler for opprykk

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.