SISTE: Helikopteret var inne til kontroll rett før ulykken, skriver Dagbladet.

– Det var inne på en helt ordinær hundretimers-inspeksjon, og det ble ikke funnet noen feil eller mangler, sier Sjefen for helikopterselskapet Helitrans, Richard Andre Simonsen til avisen.

Helitrans skriver også på sin Facebook-side søndag at de har valgt å sette alle sine fly på bakken.

– Helitrans ønsker å opplyse om at ulykkeshelikopteret kom fra en ordinær 100 timers inspeksjon, uten funn av feil eller mangler ved helikopteret, skriver de.

Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta lørdag. Det opplyser Finnmark politidistrikt søndag morgen. Fem av de omkomne er personer i 20-årene fra Alta.

– Passasjeren som ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, døde som følge av skadene. Rundt kl. 20.40 lørdag ble også den siste personen som var savnet, funnet omkommet i helikopteret. Det betyr at alle de seks som var om bord, mistet livet i ulykken, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg til de fem personene fra Alta mistet piloten, som var svensk statsborger, livet.

Det rammede helikopterselskapet Helitrans eies av Røysi Invest AS, som Oddvar Røysi fra Hønefoss står bak. Oddvar Røysis selskap Røysi Invest AS kjøpte Helitrans i 2017.

Helikopteret brant kraftig etter ulykken, og politiet melder at det derfor kan ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne.

Politiet har bedt ID-gruppa til Kripos om bistand.