Tirsdag 19. september

09.30 DNTs Seniorgruppe – Avslutningstur til Lerbergsetra. Osloveien 10 for samkjøring. Vi kjører til Hjellebråtan (Bom) og videre til P-plassen ovenfor Engelen. Derfra går vi hvitmerka sti ca. 1,5 km til Lerbergsetra og tar en lang og god rast der, med en liten kikk innom koia. Tilbake går vi om Klamperud. ANSVARLIG: Seniorgruppa Tlf. 90634868, 90954783

10.00 På topp med Friskliv! Lamannshaugen, Jevnaker. Fra 18. april inviterer Frisklivssentralen til å gå en topptur i måneden sammen med vår Frisklivskoordinator. Det blir trukket en vinner som får premie blant de som deltar på turene! 19. september går turen til Lamannshaugen. Fritt oppmøte, gratis arrangement. Ha på gode tursko og kle deg etter været. Vi spiser nisten vår i fellesskap på toppen. For mer informasjon om turen -se vår Facebook-side.

10.00 Soknatunets venner arrangerer tur for «Gå-gruppen» og andre interesserte, til Teknisk museum (i Oslo) og Grefsenkollen. «Førstemann til mølla». Buss fra Soknatunet kl. 10.00. Vi drar med buss til Teknisk museum i Nydalen/Kjelsås og ser på de mange interessante utstillingene der. Etterpå drar vi til Grefsenkollen hvor vi spiser lunsj. Vi drar fra Oslo ca. kl. 15

11.00 Haug Kirkeforening. Haug Kirkestue, Fløytingen. Velkommen til Kirkeforeningens første formiddagstreff denne høsten. Denne gangen får vi besøk av Birte Marie Carlsen. Hun vil vise oss og snakke om farging og spinning av garn. Ellers blir det god bevertning og utlodning. Litt sang blir det også. Ta gjerne med en liten gevinst.

11.00 Konsert og kirkebesøk. Hønefoss kirke. Velkommen til konsert og kirkebesøk i Hønefoss kirke. Sangeren Tad Davidson, som er utdannet i England, vil glede oss med sang. Organist Stein Sødal trakterer orgel og piano. Etter konserten er alle velkomne til kaffe og vaffel på kirketorget. Arrangementet er i samarbeid med omsorgssentrene og frivillige på Ringerike. Vi håper mange finner veien til Hønefoss kirke en av de tre dagene konserten tilbys. Konserten kjøres tirsdag, torsdag og fredag klokka 1100, uke 38, i Hønefoss kirke. Gratis. Alle hjertelig velkommen, spesielt til deg som kanskje sitter hjemme alene og har lyst å komme ut litt.

11.30 Tirsdagstreff. Filadelfia. Gode nyheter, god mat og god stemning. Velkommen!

12.00 Språkkafé /Language Café. Ringerike bibliotek. Lærer du norsk og vil snakke norsk med andre? Eller vil du prate med dem som gjør det? Velkommen til språkkafé/Language Café tirsdager fra kl. 12.00 – 13:30 og torsdager fra kl. 17.00 – 18:30. Åpent for alle. Gratis. Drop-in. Velkommen! You are welcome to join our Language kafé on Tuesdays at 12 p.m. – 13:30 p.m. and Thursdays at 17 – 18:30 p.m. We speak Norwegian together in small groups! It is FREE and the kafé is open for all adults. Drop-in, welcome!

13.30 Syng med oss! Hole Frivilligsentral. Velkommen til syng med oss ved Hole Frivilligsentral, med Torun Bratli og Ole Føli! Vi synger nye og kjente sanger. Enkel servering og kaffe.

14.30 Gruppetrening i Ringerikshallen. Ringerikshallen. Ringerike kommune holder seniortrening i Ringerikshallen tirsdager og torsdager kl.14.30. Treningen ledes av fysioterapeut og er gratis. Ta kontakt med gruppeinstruktør May på telefon 45 72 35 68 for mer informasjon dersom du ønsker å delta.

17.00 Kulturakademiet. Freezone – Hønefoss Bru 3. Sentrumkirken. Et kreativt og musikalsk miljø for barn og unge. Kl 17: Knøtt (4-5 år) / MiniKompaniet (1.-3.kl) / kl. 18: ArtKompaniet (4.kl og eldre) www.kulturakademiet.net

17.15 Gospel for barn og unge! Hønefoss Frikirke. Bli med i kor for barn og unge med dirigent og kult band! Vi spleiser på middag i forkant, for den som vil.

18.00 Nulløp: Prestmoen v/ Snyta. Stranden IL arrangerer nulløp på prestmoen. Merk tiden (18.00)

18.00 Runes trim- og motivasjonsgruppe. Ringerike Frivilligsentral. En times gåtur i lett terreng i nærområdet. Klær etter vær. Sosialt samvær med kaffe, te og frukt etter gåturen. Velkommen!

18.00 Ullerål seniordans. Ullerål kirke. Det blir ingen seniordans i Ullerål kirke tirsdag 19. september og onsdag 20. september

18.00 Ringerike og omegn lokallag av Norges fibromyalgiforbund. Veien kulturminnepark. Vi møtes kl. 18 på parkeringen til museet og går en liten tur, fint å ta kaffen sin på en av benkene ved langhuset. Alle velkommen

18.00 Ullerål seniordans. Ullerål kirke. Det blir ingen seniordans i Ullerål kirke tirsdag 19. september og onsdag 20. septembe.

18.00 PraySing. Frelsesarmeen- Flattums gate 2. PraySing. Vi inviterer til korøvelse for deg som liker å synge. Koret vårt er for alle fra 15- 95! Her er det herlig stemning,- slik det blir når man synger med hjertet! Stikkord: Fellesskap, sang og musikk, latter og glede.

19.30 Sisters of Solidarity. Frelsesarmeen- Flattums gate 2. Vår kvinnegruppe er en møteplass for alle verdens kvinner. Vi deler sorg og glede, vi hjelper og får hjelp. Bli med!

Onsdag 20. september

10.00 Bridgeklubb. Ringerike Frivilligsentral. Åpent for alle som er glad i å spille bridge. Velkommen til nye deltagere!

10.00 Soknatunets venner arrangerer kurs i digitale banktjenester. Sokna aktivitetshus. Sparebank 1 vil hjelpe oss med å kunne bruke digitale banktjenester. (Bank på mobil).

10.30 Hverdagsgudstjeneste. Hønefoss kirke. Velkommen til formiddagsbønn kl. 10.30. Hverdagsgudstjeneste kl. 1100. Kirketorget er åpent fra 10.30 til 12.30. Det serveres kaffe og vafler etter gudstjenesten.

11.00 Kafe Firkløveren. Sokna omsorgssenter. Salg av kaffe og vaffel

11.00 Ullerål seniordans. Ullerål kirke. Det blir ingen seniordans i Ullerål kirke onsdag 20. september 2023

14.30 Freezone #etterskolen. Hønefoss Bru 3. Ungdomsklubb, med gratis middagstilbud, kiosk, kafé, biljard, gamingrom og musikkverksted med gratis øvingslokaler for lokale band og dansegrupper. Aldersgrense: 8.kl - 19 år. www.freezone.no. Arr: Stiftelsen Positiv Oppvekst.

16.30 LHL Ringerike trim. Sokna skole. LHL trim. Ta med håndkle til gymmatte. Vel møtt!

17.00 Tyristrand og Omegn Pensjonistforening. Tyristrand Kulturhus. Det er medlemsmøte i kulturhuset kl. 17.00. Gamle og nye medlemmer ønskes vel møtt. Denne gangen kommer Frank Danielsen for å spille for oss. Utlodning. Husk gevinst. Det er mulig å betale med vipps.

17.00 Sopptur. Pendlerparkeringen på Hvervenkastet. Ringerike soppforening tar deg med på sopptur. Vi møtes på Hvervenkastet og reiser samlet derfra, Ta med soppkurv, papirposer og kniv. Vi kontrollerer kurven din ved turens slutt. Turen er åpen for alle.

17.30 Gågruppe. Heradsbygda. Velkommen med på gågruppa i Heradsbygda. Start ved Bålerudveien/Gneisveien kl 17:30 og vi går gangveien forbi butikken og tilbake via omsorgssenteret. Du kan være med fra start eller komme med underveis. Vi går den samme runden hver onsdag. Dette er en sosial tur der vi beveger oss samtidig som vi blir kjent med nye folk. I vår var vi opp til 12 som var med. Det er plass til flere og alle er velkommen! Hilsen Turid og Kjersti

18.00 Bønnemøte. Adventistkirken, Telegrafalleen 3, Hønefoss. Vi ber sammen, deler Bibeltekster og erfaringer om Guds godhet i livet vårt. Trenger du litt oppmuntring og en åndelig energi-innsprøytning i hverdagen, så kom :)

18.00 Hole Pensjonistforening. Frivilligsentralen, Vik. Roar Hammerstad,tidligere rådmann i Hole kommune, forteller om BARNDOM/OPPVEKST på KISTEFOSS. Etter bespisning tar han for seg "HISTORIEN OM KISTEFOSS". Utlodning. Inngang kr.50. Velkommen til en historisk kveld! Parkering: Utenfor biblioteket(ta heis ned), eller utenfor inngangen til Frivilligsentralen, evt. Pendlerparkeringen(300m å gå)

18.00 Strikkekafé. Sokna aktivitetshus. Velkommen til strikkekafé. Her treffer du personer som er ivrige med strikkepinner. La deg inspirere! Du kan få hjelp og tips.

18.00 Spardame bridgeklubb. CIRO, Storgata 8, 2.et.. Damebridge hver onsdag fra kl 18-21. Passer fint for dere som kan litt bridge fra før.

18.00 Bibel&bønn. Filadelfia. Bibelundervisning og bønn. Velkommen!

18.30 Fuglemøte og boksignering med Martin Eggen. Birdlife Norge Tyrifjorden; Røsholmstranda 200, 3519 Hønefoss. «Fuglene, som har overlevd siden dinosaurenes tid, og er direkte etterlevninger etter dem, er mer truet enn noen gang tidligere. Naturens puls slår svakere». Martin Eggen bor i Lofoten, og er naturvernrådgiver i BirdLife Norge. Han har jobbet med et bredt spekter av miljøspørsmål i ulike miljøorganisasjoner gjennom flere tiår, og har de siste årene markert seg som en tydelig stemme i samfunnsdebatten. Kagge forlag har nylig utgitt Martin Eggens bok «Uten fugler blir ikke livet det samme – hvorfor fuglene forsvinner, og hva vi kan gjøre for å hjelpe dem». Denne kvelden kommer Martin til Røsholmstranda i Ringerike for å snakke om boka. Kom og hør Martins inspirerende foredrag. Her får du også kjøpt boka, hvor Martin signerer din utgave.

19.00 Beredskapsarbeid i kommunen. Kommunens håndtering av flomkrisen. Scandic hotell. Hønefoss-Ringerike Rotaryklubb inviterer til foredrag om kommunens håndtering av flomkrisen ved beredskapsleder Magnus Nilholm.

Torsdag 21. september

10.00 Langåpent i Hønefoss By. Hønefoss by. Kl. 17.30 blir det moteshow på torvet . Anne Sem-Jacobsen - artist, radiovert og revydronning er kveldens konferansier.

10.30 Soknatunets venner arrangerer trening for 65+. Tusenmeteren (i lysløypa ), Soknatunet hvis regn. Velkommen til en times trim sammen med fysioterapeut May. Vi trener styrke og balanse.

11.00 Aktivitetsgruppe. Ringerike Frivilligsentral. En times tur med innlagte bøy- og tøyøvelser underveis. Klær etter vær. Kaffe og frukt etter gåturen. Åpent for alle som ønsker turfølge.

11.00 Tordagskaféen. Hole Frivilligsentral.Velkommen til Torsdagskaféen. God mat i hyggelig selskap. Du betaler kr 70,-. Vi sees på torsdag. Hilsen VOV - Vik Omsorgsboligers Venner

11.00 Konsert og kirkebesøk. Hønefoss kirke. Velkommen til konsert og kirkebesøk i Hønefoss kirke. Sangeren Tad Davidson, som er utdannet i England, vil glede oss med sang. Oganist Stein Sødal trakterer orgel og piano. Etter konserten er alle velkomne til kaffe og vaffel på kirketorget. Arrangementet er i samarbeide med omsorgssentrene og frivillige på Ringerike. Vi håper mange finner veien til Hønefoss kirke en av de tre dagene konserten tilbys. Konserten kjøres tirsdag, torsdag og fredag klokka 1100, uke 38, i Hønefoss kirke. Gratis. Alle hjertelig velkommen, spesielt til deg som kanskje sitter hjemme alene og har lyst å komme ut litt.

11.30 Bingo. Soknatunet. Velkommen til bingospill. Kaffe og kake fra kl. 11.30. Bingo fra kl. 12-13

12.00 Seniornett - Torsdagstreff. Ringerike bibliotek. Seniornett Hønefoss holder “En til en veiledning” for medlemmer av Seniornett, men også andre interesserte. Her får du veiledning i bruk av PC, operativsystemer og programvare, nettbrett, og smarttelefoner av alle typer mellom kl. 12:00 – 14:00. Husk at du gjerne kan ta med eget utstyr. Velkommen! Ved spørsmål om aktiviteter fra Seniornett Hønefoss: Jan W. Brill: 90781321 eller [email protected]

13.00 Engelskgruppe. Ringerike Frivilligsentral. Gruppen øver på engelsk gjennom dagligtale. Åpent for alle interesserte. Velkommen!

13.00 Haugvang seniordans. Haugvang, Fløytingen.. NB! Denne torsdagen er det IKKE dansing på Haugvang, men øving på Alles kulturhus kl. 13.00. (Til oppvisningen på fredag)

15.00 Matutdelingen Ringerike. Ringerike Frivilligsentral. Utdeling av gratis mat til lavinntektsfamilier med barn opp til 18 år, bosatt i Ringerike kommune. Husk å ta med gjenbruksposene!

17.00 Språkkafé /Language Café. Ringerike bibliotek. Lærer du norsk og vil snakke norsk med andre? Eller vil du prate med dem som gjør det? Velkommen til språkkafé/Language Café tirsdager fra kl. 12.00 - 13:30 og torsdager fra kl. 17.00 - 18:30. Åpent for alle. Gratis. Drop-in. Velkommen! You are welcome to join our Language café on Tuesdays at 12 p.m. - 13:30 p.m and Thursdays at 17 - 18:30 p.m. We speak Norwegian together in small groups! It is FREE and the café is open for all adults. Drop-in, welcome!

18.00 Gågruppa. Jevnaker Frivilligsentral, Storgt. 24, 2. etg. (over biblioteket). Bli med på en hyggelig gåtur i nærområdet hver torsdag kl. 1800. Avsluttes med kaffe og frukt. Oppmøte i lokalene til Jevnaker Frivilligsentral.

18.00 Sopp til kvelds? Sopp-kurs! Hole Bibliotek. I år bugner det av sopp i skogen. Er du stadig ute med kurven og plukker, eller føler du deg litt utrygg på hva som er spiselig og godt? Det er hjelp å få! Bua Hole og Hole bibliotek inviterer til soppkveld på biblioteket! Denne kvelden kommer Laila Reinsnos, ny leder i Ringerike soppforening for å gi oss et gratis kurs i sopplukking! Hun kommer til å lose oss gjennom de trygge soppene, og hvilke som kan forveksles, snakke litt om utstyr og gjøre deg klar slik at du kan ta turen ut i skogen og sanke av høstens goder. Hun har med seg eksempler på forskjellige type sopper slik at man både kan se, kjenne og lukte. Det blir også info om Ringerike soppforening og når og hvor man kan gå på soppkontroll her i området. Eelkje fra Hole frivilligsentral vil også fortelle litt om hva du kan låne på Bua Hole for at turen din skal bli optimal! Velkommen alle som vil!

18.00 Advokatrådgivning. Ringerike Frivilligsentral. Enkel juridisk rådgivning. Alle må møte til oppstartstidspunkt.

18.00 Quizkveld. Ringerike Frivilligsentral. Åpent for alle som ønsker å delta, enten alene, sammen med flere eller som lag. 15 spørsmål x 2 omganger. Servering av kaffe og kake i pausen. Inngang kr. 50,-. Velkommen til gamle og nye deltagere!

18.30 Quiz i biblioteket. Ringerike bibliotek. Ringerike bibliotek er klare for nye quizkvelder for de voksne. Torsdag 21. september starter en ny quiz-sesong på biblioteket. Deretter blir det nye muligheter 19. oktober, 16. november og 14. desember - klokka 18.30 alle kvelder. Spørsmålene er nye, men oppskriften er den samme som tidligere: 40 varierte spørsmål fra de fleste kategorier. Maks 6 personer per lag. Plass til 8 lag. Enkel servering. Merk: 50,- per pers. Du melder deg på ved å sende e-post til [email protected] med ditt lagnavn og lagets medlemmer. Velkommen!

Hver dag

10.00 Korsutstilling Håp og Fred: Hole kirke. Vandreutstillingen Håp og fred består av jernkors håndsmidd av smeder fra hele verden. Du finner utstillingen i «gamle» delen i Hole kirke som er åpen hver dag mellom kl. 10.00-21.00.

Her finner du hele Det skjer- oversikten!