Flyselskapet tar initiativ til å gjenoppta forhandlingene med pilotforeningene.

– Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder. Det er nødvendig at partene i fellesskap får slutt på situasjonen, skriver SAS i en pressemelding mandag ettermiddag.

SAS erkjenner at fortsatt mekling vil kreve innrømmelser fra begge parter, og at selskapet er villig til å ta sitt ansvar i den prosessen.

I løpet av de siste dagene har SAS varslet meklerne om at selskapet ønsker å gjenoppta forhandlingene med mål om å finne en løsning på den pågående streiken, som startet mandag 4. juli. Rundt 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark har blitt tatt ut i streik, noe som har ført til at titusenvis av passasjerer har blitt berørt.

– SAS ønsker å avslutte denne streiken og få alle tilbake i jobb, skriver flyselskapet i pressemeldingen.

Pilotforeningene i SAS hadde mandag et teamsmøte med riksmekleren om status i forbindelse med streiken. Da opplyste Riksmekler Mats Wilhelm Ruland at situasjonen var helt fastlåst.

SAS-pilotenes forening i Norge takker ja til initiativet.

– Vi får nå bare takke ja og ta imot invitasjonen, det er klart. Deretter får vi se hva det innebærer. Jeg er åpen for det SAS ønsker å snakke om - og så får vi ta det derfra, sier leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge Flygerforening til NTB.

Skogvang sier han ikke har hørt noe om når et eventuelt møte med flyselskapet vil finne sted.

– Jeg regner med at jeg får beskjed ganske snart, sier han.