Gå til sidens hovedinnhold

Samlet 17 veteraner på Gjestegården

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Februarmøtet i Brigade Nord foreningen samlet 17 veteraner på Gjestegården. Etter planen skulle man vært på Eggemoen og besøkt Flir-fabrikken, men dette ble avlyst fordi bekreftelse på forespørsel om besøk uteble. Men praten gikk lystig likevel, så det ble et bra møte.

Besøk på Glomdalsmuseet står på programmet i april, og det kunne opplyses at Brigadeforbundet støtter dette arrangementet med «busspenger». Videre på programmet står besøk på Kistefosmuseet i juni.

Et av medlemmene hadde skaffet til veie en hovedoppgave fra ungdomsskolen, der en jente i sin tid skrev om beleiringen av Hegra festning april/mai 1940.

Denne festningen, ved Stjørdal, ble kjent som den bastionen som holdt ut lengst i kampen mot Tyskland i det sørlige Norge tross foreldet kampvåpen. Overgivelsen fant sted 5. mai. Ikke fordi festningen var beseiret, men fordi videre kamp var nytteløs.

Neste møte, 25. mars, vil bli holdt som årsmøte slik at et styre får konstituert seg. Eldrerådet legger fram årsberetning og regnskap.

Kommentarer til denne saken