– Bussholdeplassen er ei stygg trafikkfelle | Åsmund Martinsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åsmund Martinsen, som ferdes ofte i området, skriver her om hvordan plassering av et busstopp i krysset Ringkollveien-Bånntjernveien skaper trafikkfarlige situasjoner.

DEL

MeningerEt enkelt kantstopp som er anlagt på høyre side av Ringkollveien skal fungere som bussholdeplass. Kantstoppet er plassert nærmere krysset enn 2 meter fra der utkjøringen slutter. Etter veitrafikkloven bøtelegges du hvis det parkeres nærmere et veikryss enn 5 meter.

Opprinnelig krav fra Statens vegvesen var busslomme – dette ble seinere besluttet endret til kantstopp, ved kantstopp stanser bussen i kjørebanen. Tiltaket ble vedtatt av Ringerike kommune, merkelig at heller ikke kommunen tenker trafikksikkerhet.

Området Øvre Berg er under utvikling og allerede i dag er det over 100 brukere til Bånntjernveien. En dag sitter nok en eller annen og «sover», ja kanskje jeg, og så smeller det, kraftig.

Rette vedkommende oppfordres til og foreta befaring når skolebussen slipper av jenter og gutter i stort monn – du forstår hva jeg mener.

Nedenfor krysset var og er det plass i massevis til å lage en trafikksikker busslomme. For å gjøre det hele fullbrakt ble det langs hele kantstoppet malplassert et høyt metallstakitt. Dette hinder sikten oppover veien selv når det ikke står en buss der.

Det er bare å sette i gang å gjøre om hele greia, før skader og uhell oppstår.

Klekkenkrysset er forresten også noe stygge greier, så bygg om dette i samme slengen.

Artikkeltags