Salget av eneboliger går ned

TYDELIG TREND: Salget av nye eneboliger har en nedgang på 13 % i første halvår 2019 sammenlignet med først halvår i fjor, opplyser Boligprodusentenes forening.

TYDELIG TREND: Salget av nye eneboliger har en nedgang på 13 % i første halvår 2019 sammenlignet med først halvår i fjor, opplyser Boligprodusentenes forening. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I første halvår var det en betydelig nedgang i salget av eneboliger i Norge.

DEL

Salget av nye eneboliger har en nedgang på 13 % i første halvår 2019 sammenlignet med først halvår i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

– Det er en tydelig trend over flere år at eneboligsalget nå faller, fortsetter han.

Flere småhus og leiligheter

Men det er ikke dermed sagt at boligsalget totalt går ned i like stor grad.

– Heldigvis oppveies et lavere eneboligsalg av et økt salg av småhus og leiligheter som ligger henholdsvis fem og to prosent over første halvår i fjor, står det i pressemeldingen.

– Dermed ligger det totale nyboligsalget hittil i år to prosent under fjoråret, sier Jæger. De siste 12 månedene er det solgt 27 158 boliger.

LES OGSÅ: Lars fikk 5,6 millioner for leilighet som ikke finnes ennå: – Særdeles stor interesse

Mindre boligbygging

– Igangsettingen av boliger hittil i år ligger 11 prosent bak fjoråret, sier Jæger videre.

– Igangsettingen fordelt på boligtype viser en nedgang på 21 prosent for leiligheter, og en oppgang på tre prosent for småhus, og en prosent for eneboliger. De siste 12 månedene er det igangsatt 28 246 boliger, står det i pressemeldingen.

– Boligbyggingen nå er stort sett i balanse i Norge om vi sammenligner med boligbehovet, sier Jæger.

– Det er imidlertid ett unntak, nemlig Oslo. Der igangsettes det nå årlig 1 500 færre boliger enn boligbehovet på 5 000. Dette vil få konsekvenser for boligprisene om ett til to år, avslutter han.

LES OGSÅ: Sindre og Jens går sammen om boligbygging i Ringerike og Jevnaker: – Vi starter rett etter sommeren

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken