Rundkjøring til 20 mill. åpnet

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Statens Vegvesen og Buskerud Fylkeskommune foretok i dag den offisielle åpningen av den nye rundkjøringen på Hamremoen, hvor fylkesvei 280 fra Drammen og fylkesvei 177 fra Sokna møtes.

DEL

Det har tatt fem måneder å bygge nye Hamremoen. Fredag kunne prosjektleder Erik Furuseth for Sokna-Ørgenvika konstatere at det siste byggetrinnet i gigantprosjektet til 1,6 milliarder er fullført.

En opprustning av Hamremoen har ligget i denne veipakken. Her er det blitt pendlerparkering, holdeplasser for kollektivtrafikken, og ikke minst en iøynefallende skulptur som symboliserer de olympiske lekene på Norefjell i 1952.

Skeptikere som mener det er bortkastet å bygge rundkjøring til nærmere 20 millioner kroner når trafikkgrunnlaget er halvert gjennom Hamremoen-krysset etter at riksvei 7 ble lagt om, imøtegås av ordfører Olav Skinnes i Krødsherad.

– Det er jeg ikke enig i. Det passerer i snitt rundt 2.000 biler i døgnet i Hamremoen-krysset, og trafikken er stor i helgene gjennom hele vinteren til Norefjell - både fra Drammen, Hønefoss og Oslo-området, så dette er et nødvendig prosjekt for trafikksikkerhet og trafikkavvikling, mener Skinnes.

Rundkjøringen prydes av en spesiallaget skulptur av den lokale kunstneren Anders Kjær. Den symboliserer bakken hvor Stein Eriksen høstet suksess i 1952.

Artikkeltags