Neste uke tester ministeren riksvei 7

Neste uke tester  samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (i bilen) og hans mannskap de ulike rutene mellom Oslo og Bergen. Samferdselsministeren får med seg (fra venstre) statssekretærene Tom Cato Karlsen (Frp), Bård Hoksrud (Frp) og John-Ragnar Aarset (H) og politisk rådgiver Reynir Jóhannesson (Frp).

Neste uke tester samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (i bilen) og hans mannskap de ulike rutene mellom Oslo og Bergen. Samferdselsministeren får med seg (fra venstre) statssekretærene Tom Cato Karlsen (Frp), Bård Hoksrud (Frp) og John-Ragnar Aarset (H) og politisk rådgiver Reynir Jóhannesson (Frp). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

17. februar skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) prøvekjøre riksvei 7 til Hønefoss. Erfaringene kan påvirke hva som skal bli den nye hovedveien mellom Oslo og Bergen.

DEL

Dagen etter at Statens vegvesen anbefalte at veiene over Haukeli og Hemsedal skal være prioritert veiforbindelse mellom Østlandet og Vestlandet, ble veitestingen lovet.

– Vi vil treffe dem som bor langs veien, de som driver butikk langs veien, de som jobber på veien, og de som lager veier, for å se hvordan de opplever situasjonen og hvilke meninger de har om framtidig utvikling, sa Solvik-Olsen til NTB da.

Planen er å ha med Vegvesenet i bilene, for å tegne og fortelle. I tillegg skal de to være med i brøytebil og lastebil for å oppleve fjellovergangene på vinterføre.

LES MER: Ministeren skal teste veiene mellom øst og vest

Og under tre uker senere har departementet vasket to biler, og plasserer ministeren og statssekretær Bård Hoksrud i hver sin.

De skal kjøre hver sin rute over fjellet fra Oslo til Bergen – og dagen etter kjører de to andre ruter tilbake.

– Jeg vil se tilstandene på veinettet med egne øyne, sier Solvik-Olsen i en pressemelding fra departementet, og gjentar at de vil møte både de som bor langs veien og jobber på den.

– Det er viktig med en mer pålitelig forbindelse og redusert reisetid mellom øst og vest. Vi må ha noen hovedtraseer som er særlig godt lagt til rette for langtransport. Da kan vi ikke spre investeringsmidler tynt utover. Samtidig må vi fortsette med det viktige arbeidet med rassikring og trafikksikkerhet på alle fjelloverganger. Vi skal også følge opp de prioriteringene som ligger i dagens Nasjonal transportplan, blant annet utbyggingen av E16 over Filefjell som nå er i gang, sier ministeren.

Dette er reiserutene:

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen:

  • 16. februar: E16 over Filefjell
  • 17. februar: Fv 7 via Hardanger til Hardangerbrua og rv 7 til Hønefoss

Statssekretær Bård Hoksrud:

  • 16. februar: Rv 7 og rv 52
  • 17. februar: Os-Fusa-Odda og E 134

Artikkeltags