Gå til sidens hovedinnhold

Russenes bidrag til krafttak mot kreft: – En kjempeviktig sak som alle bør være med på

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets russ hadde muligheten til å være med på kreftforeningens krafttak mot kreft. Pengene fra årets innsamling gikk til forskning på krefttyper med lav overlevelse. Hva synes russen om dette, og var det verdt det?

Puls

Russepresidenten Christian Preston (18) var veldig fornøyd med innsatsen til årets russ. Han forteller at de som stilte opp la inn en god innsats, og at det var supert at de satte av tid til å hjelpe andre. I tillegg synes han det er flott at russen fikk mulighet til å være bøssebærere, for det gjør at de kan bidra til videre forskning på kreft.

– Det var veldig morsomt å se engasjementet til alle bøssebærerne som stilte opp, sier Christian. Som russepresident synes jeg det er gøy å ta del i noe så viktig, sier han og fortsetter:

– Uten all den gode innsatsen hadde vi ikke klart å samle inn så mye som vi gjorde. Vi klarte å samle inn 79600 kroner, og det er jeg veldig stolt over, sier Christian.

Viktig sak

Christian oppfordrer alle som har mulighet til å være med å bidra.

– Dette går til en god sak, og det er en god følelse at russen kan bidra, forteller han.

Videre sier Christian at dette med innsamling til kreft er veldig viktig fordi de aller fleste vil bli påvirket av kreft i løpet av livet, enten direkte eller indirekte.

– Tusen takk til alle som stilte opp, og takk til alle givere, avslutter Christian.

Vil vise støtte

Russ Oda Fagervold (18) var med og bidro til årets aksjon, og det er hun veldig glad for.

– Jeg valgte å bli med fordi jeg ønsket å vise støtte til alle de som har opplevd kreft på en eller annen måte.  Kreft rammer så utrolig mange mennesker og derfor mener jeg det er en viktig sak å støtte, sier hun og fortsetter:

– En annen grunn til at jeg ville være med er fordi jeg selv har opplevd at mennesker nær meg har blitt rammet av sykdommen, forteller hun.

Respekt for russen

Videre håper Oda at folk får mer respekt for russen ved at de går med bøsser.

– De voksne har som regel et bilde på oss som uansvarlige ungdommer som bare driver med fyll. Men i og med at mange russ velger å aktivt gjøre noe for en god sak, håper jeg flere vil skjønne at vi bryr oss om andre også, sier Oda.

Oppfordre bekjente

Oda håper virkelig neste års russ velger å gå, for hun mener det er utrolig fint å gjøre noe aktivt for en god sak. I tillegg håper hun russen oppfordrer venner og bekjente til å gå.

– Hvis jeg kan bruke to timer av torsdagen min på å samle inn penger og utgjøre en forskjell så er det helt klart verdt det å delta, forteller Oda og fortsetter:

– Jeg syns det er fint at russen kan stå sammen i kampen og bidra til å samle inn penger til forskning som i lengden kan gjøre at enda flere blir friske fra kreft, avslutter Oda.

LES OGSÅ: Cecilie og russen trenger flere bøssebærere

Kommentarer til denne saken