Forrige helg var Rune tilbake i den samme triatlon-konkurransen som han måtte bryte for tre år siden.

Nå gjennomførte han den ekstreme konkurransen i alpelandet i fin stil, brukte litt over 14 timer og ble klokket i mål som 18. beste deltaker totalt.

Visste du at ...

. ... et voksent ekorn veier 330 gram?

Kilde: Wikepedia.no

– Jeg fulgte litt ekstra med da jeg kom til stedet hvor ekornet kom løpende ut for tre år siden, men denne gang det ingen hindringer i veien, sier Rune på telefonen.

Han bærer fortsatt preg av å ha pådratt seg korona i løpet av turen.

Tøff konkurranse

– Jeg brukte om lag to timer lengre tid på denne triatlonen, sammenlignet med den norske norseman. Det sier litt om hvor tøff den sveitsiske varianten er, sier Rune og forteller at han hadde en mental diskusjon med seg selv etter 3,8 kilometer svømming.

– Jeg slet med det meste og brukte ti minutter lengre tid enn normalt på svømmedelen. Da kommer det mange tunge tanker. Heldigvis hadde jeg en god dag på sykkelen. Jeg var nummer 70 opp av vannet. Etter 180 kilometer på sykkelen var jeg på 12. plass. Syklingen består blant annet av tre topper på over 2000 meter, hvor den høyeste er på 2464 meter, sier Rune og legger til at deler av syklingen foregår på brostein.

Til sammenligning ligger Galdhøpiggen på 2469 meter over havet.

Gode hjelpere

Rune hadde med seg bror Terje Narheim og kameraten Peter Nordahl i følgebilen.

Visste du at ...

.... en full ironman består av distansene 3800 meter svømming, 180 kilometer sykling og 42 195 meter med løping?

Kilde: Norges Triatlonforbund

– De er veldig gode hjelpere og fine å ha med seg på tur, men de slet med å holde følge fra siste sjekkpunkt på løpingen etter 34 kilometer. Derfra er det nesten rett opp til toppen. De fikk seg en fin økt, sier Rune.

LES OGSÅ: Rune (41) måtte hjelpes på beina etter det ekstreme blodslitet: – Å klage er jo bare tull

Utslitt av ingenting

– Du gikk ned for telling etter løpet?

– Jeg kjente at noe var rufsete søndag etter løpet, men jeg holdt det i sjakk med Ibux. Da jeg kom hjem til Norge ble jeg utslitt av den minste ting. Onsdag fikk jeg påvist korona, og sist helg ble tilbrakt på sofaen. Nå er jeg på bedringens vei. Kanskje blir det lett trening til neste uke. Den 21. august skal jeg delta i Copenhagen Triahlon, sier milslukeren fra Hønefoss.

Løypa i København regnes som flat og rask. Rune har som mål å se 8-tallet på antall timer.

Hans Christian Tungesvik vant årets Swissmann Xtrem Triahlon på rekordtiden 11 timer og 24 minutter.