Med 247 poeng på den innledende baneskytingen under Landsskytterstevnet i Bodø er Anne Ingeborg Sogn Øiom beste kvinnelige skytter, sammen med Lise Margrethe Skivenesvåg fra Åsane/Hordvik, foran onsdagens finaleskyting om konge/dronning- og prinsessetittelen. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

For å bli skytterdronning må de ta inn to poeng på Kim André Aanestad Lund og Sindre Nordvik som ligger på skive en i kongelaget.

Rød neglelakk

Mens mange skyttere får trøbbel med nerver på Landsskytterstevnet så klarer Anne Ingeborg å kontrollere spenningen bedre enn de fleste. Slik var det også tirsdag.

– Det verste er å gå rundt og vente. I dag hadde jeg ganske god kontroll på spenningen og jeg koste meg faktisk litt inne på standplass, sa en meget godt fornøyd Anne Ingeborg Sogn Øiom, som fikk mye oppmerksomhet av NRKS Ola Lunde da hun entret standplass med rød neglelakk på fingrene.

Å skyte med neglelakk er ikke noe Randsfjorden-skytteren gjør så ofte.

– Nei, det gjør jeg bare når det er store mesterskap, sa hun og smilte.

Må være rød

Anne Ingeborg forteller at neglelakk på LS er et ritual hun startet med i 2016.

– Da kom jeg på kongelaget for første gang i karrieren, og måtte selvsagt fortsette å pynte neglene på Landsskytterstevnet etter det, fortsatte hun.

Det er heller ikke aktuelt å skifte farge.

– Nei, den må være rød, understreker hun.

Kan kopiere 2018

Karrierens hittil største øyeblikk kom i Stjørdal i 2018. Da ble hun skytterprinsesse. Den tittelen kan hun kopiere dersom alle de ti skuddene hun skal skyte i kongelaget onsdag sitter i tieren.

– Å bli skytterprinsesse var en stor opplevelse. Det er en følelse jeg gjerne vil kjenne på igjen, men det blir ikke lett. Det er mange jenter i kongelaget og alt må klaffe dersom det skal skje, sier den jordnære og treffsikre jenta.

Anne Ingeborg skjøt en åtter på ti-skuddene.

– Jeg var litt uheldig med det skuddet, og kunne nok tatt meg litt bedre tid. Men det ble åtte poeng og jeg er veldig godt fornøyd totalt sett, sa hun.

To poeng bak

Anne Ingeborg Sogn Øiom skal ligge på skive sju i onsdagens kongelag. To jenter kommer til finalen med 247 poeng. Bak jager flere med 246 poeng. Sjansen for å gå helt til topps og bli skytterdronning er selvsagt også til stede, men da må Kim André Aanestad og Sindre Nordvik minst tape to poeng og Ole Marius Bakken på skive tre må tape ett for at noen av de sju skytterne på 247 poeng skal gå helt til topps.

– Det er to poeng for lite til å bli skytterdronning, men du verden hvor mye det er å skyte om likevel. Nå skal jeg lade opp med pizza i kveld og sørge for å legge på enda litt skarpere rødfarge på neglene før kongelaget, fleipet Sogn Øiom etter en ny fantastisk prestasjon på Landsskytterstevnet.