Rita Lilleeng og Morten Bjønnæs | Elmar Karlsen til minne

Av
DEL

innsendt Vår kjære venn Elmar har forlatt oss. For oss er dette vanskelig å fatte. Du ble syk for ca. 12 år siden, og du har kjempet tappert i alle disse årene. « Vi må ikke gi opp», sa du til oss. I høst ble du verre, og til slutt orket ikke kroppen din mer, og du gikk fra oss. Vi har kjent hverandre siden 70-tallet, og har fulgt hverandre siden den gang. For oss var du den aller beste venn.

Du var en super turkamerat, og vi dro også gjerne sørover sammen med Nina og Berit. Vi var også hverandres forlover.

Musikken var en stor del av Elmars liv. Han spilte trommer, og var en dyktig og respektert musiker, og en fin bandkollega i forskjellige grupper gjennom flere tiår.

Han har spilt med f.eks. Nautilus, Pelle & Promille, Fantasy, Chicken Beat, Day Tripper og Jevnaker Blueslag, for å nevne noen. Han vil bli et savn for musikkmiljøet i Hønefoss. Det ble utallige fine spillejobber og bandturer rundt omkring i Norge. Nordlandsturneen i julen -75, er et godt eksempel på det. Været ble dårlig, og mange spillejobber måtte avlyses underveis. Resultatet ble at vi kom hjem fattigere enn da vi dro ..., men rikere på erfaringer.

Vi har hatt flere flotte konsertopplevelser sammen, og det ble mange sene netter, hvor vi satt sammen og hørte på musikk. «Hør på den a`!» sa vi, og så gikk diskusjonen om det var det ene eller det andre bandet som var best. Din siste spillejobb var på Humbar med Jevnaker Blueslag i slutten av august.

Et fint og uforglemmelig minne fra senere år, er vår felles feiring av våre 60 års dager. Da var også Kjell med. Det ble en flott feiring sammen med familie og venner. Flere av de dyktigste musikerne i Hønefoss var også til stede, og det ble en kveld helt i Elmars ånd.

Som venn var Elmar alltid raus, hjelpsom og omtenksom. Han var alltid positiv og i godt humør, også gjennom de siste årene med alvorlig sykdom. Elmar var tvers igjennom et varmt menneske som alle likte, og ble glad i.

Alltid rolig og lun, og med en god replikk på lager. Han hadde venner i mange forskjellige miljøer og samfunnslag. I godt voksen alder giftet han seg med Nina. Ei snill, real og flink dame.

Dere har barna Amund og Ada, flinke og interessante mennesker begge to. Vi er så glad i dere alle tre. Vi kan bare føle med dere i den smerten og sorgen dere føler nå. Nå står vi alle fattigere tilbake. Snille, flinke kameraten vår, nå skal vi aldri få se deg mer. For oss er det helt ubegripelig. Du gikk bort så altfor tidlig.

Takk for det du var for oss Elmar. Du vil alltid være sammen med oss.


Fra Rita Lilleeng og Morten Bjønnæs

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken