I det hele tatt bor vi faktisk i en veldig trivelig region av landet.

Kystbyene har sine særpreg, sin skjærgård, sine underholdningsbidrag og sine arrangement de er stolte av.

Fjell-Norge har sitt å by på. Vakker natur, en natur som brukes både av turister og lokalbefolkning, og også en rekke bidrag fra kultur og idrett.

Ringerike og omegn har alt – minus saltvann. Vi har alt.

Påstand? Ja, kanskje, men en påstand med hold i.

For vi er i besittelse av Norges kanskje aller vakreste innlandsfjorder, vi har fjell, Marka, og et særdeles hyggelig bysentrum, i tillegg til en av Norges aller fineste idrettsparker – OG – i tillegg, Norges aller beste sommerrevy, juleshow og froskerock.

Jeg kunne holdt på lenger. Mye lenger...

DERFOR ... gir jeg meg ikke helt.

For i august samler vi oss etter ferie på nære og fjerne steder. Vi samler oss bynært med en liten en innabords for å teste rockefoten i fengselshagen. Vi samler oss på kafeer og restauranter for å utveksle ferieopplevelser. Vi samler oss i hagene, og byen er full av liv. For sola skinner ofte over Ringerike i august.

Vi samler oss på Hallingby i slutten av måneden når Ådal inviterer til Ringeriksmesterskapet i fotball – OG – vi samler oss til Ringeriksmaraton - mosjonistenes helligdag.

I august er det «stappfulle» stier i Ringerike. Stappfulle av mosjonister og treningsglade mennesker. Mange av dem tester seg gjerne i den såkalte Hytteplantesten, en uke før sesongens store mål:

Ringeriksmaraton – endelig er den her igjen!