Gå til sidens hovedinnhold

Dette er klassevinnerne i årets Ringeriksmaraton

Artikkelen er over 5 år gammel

Løperne fra Furumo Runners var klar først over målstreken på Jevnaker, men fikk hard konkurranse av andre modumgutter på de første milene.

– Ja, vi måtte skjerpe oss skikkelig utover i løpet, men etter å ha vært innom byen, klarte vi å ta tilbake ledelsen, og den ble til rundt 13 minutter da vi passerte målstreken, forteller gutta fra Furumo.

De hadde imidlertid håpet på en litt bedre tid, men forfall i siste liten, gjorde det litt problematisk.

– Likevel er vi kjempefornøyd. Det er alltid morsomt å delta i Ringeriksmaraton, sier Ronny Losoa, Ola Matre, Kasper Lilja. Dag Erik Molandsveen, Stian Jelstad og Øyvind Kjølstad. Lars Grønhovd er ikke med på bildet.

LES OGSÅ: Ingen skader eller uhell under løperfesten

Vant klassen igjen

Hytteplan høy fart vant som de ville i klassen for kvinner 8-mannslag.

Jentene løp inn til tiden 2.58,53, og var strålende fornøy etter målpassering.

Det gikk bra for oss alle, og vi hadde brukbar kontroll på konkurrentene, fastslo Åse Kvisgaard, som løp en av etappene for Hytteplan.

 Laget besto av flere lokale idrettsjenter, som hevder seg både i sommer- og vinteridretter.

Ingeborg Haugli er skøyteløper, Ida Dahl går langrenn og løper. Kari Langerud er kjent som langdistanseløper. Hedvig Hundhammer driver med ridning.

Elin Kvisgaard løper og har spilt basketball. Åse Klinkenberg har spilt fotball og er en god løper. Tonje Schjelderup og Åse Klinkenberg løp også på laget.

Suverene i par

Team Splitkon med de kjente skiløperne Per Kristian Nygård og Christian Bache (bildet) var i en egen klasse i parmaraton.

Nygård gjennomførte et kjempeløp på de første to milene, og var totalleder. Bache måtte se seg forbigått av Furumo Runners på den siste delen, men duoen var likevel strålende fornøyd.

– Vi hadde et håp om å vinne hele greia, men våre sambygdinger fra Furumo ble for sterke på slutten. Vi skulle egentlig ikke deltatt i år, men bestemte oss fredag kveld for å løpe. Det angrer vi ikke på nå. Dette var bra av oss, og vi ble nest best av samtlige som var med, sier Nygård og Bache.

LES OGSÅ: Andreas (26) fra Sokna var beste maratonløper

Vinner i mix 4

Bilia Hønefoss var suverene i mix-klassen for 4-mannslag.

Bilias fire løper ledet klassen sin store deler av stafetten, og med tiden 2.46,47 var de femte raskest fra Vik til Jevnaker.

– Joda, vi er fornøyd med både tid og gjennomføring. Men det er ingen tvil om at Eirik (Nordstrøm) tok et skikkelig jafs for oss, sier den andre mannlige på laget, Krister Sørgård. Og det gikk virkelig unna på Eiriks mil. Han ordnet et solid forsprang til Sløyfa fra Sokna, som ble nummer to i klassen, over 15 minutter bak. I tillegg til nevnte Norstrøm og Sørgård løp Hanne Sørgård og Karianne Dalen.

– Det er alltid like gøy å være med på denne løpsfesten. En fantastisk stemning, kommenterte vinneren i mix 4.

I maratonklassen stakk Andreas Bull Tornøe (26) fra Sokna av med førstepremien. Han ble årets snakkis, ettersom han er heller umerittert i maratonløp. Les hele saken her.

For ikke å glemme:

LES OGSÅ: Løp maraton med barnevogn

FLERE SAKER FRA LØPERFESTEN FINNER DU HER.

Kommentarer til denne saken