– Ringeriksbadet prioriterer sikkerhet | Lars Gomnes

PANDEMI: - Vi er midt i en pandemi. Og alle, også Ringeriksbadet, må ta sine forholdsregler, skriver daglig leder Lars Gomnes.

PANDEMI: - Vi er midt i en pandemi. Og alle, også Ringeriksbadet, må ta sine forholdsregler, skriver daglig leder Lars Gomnes. Foto:

Av

– Vår badstue holdes stengt av et rent smittevernhensyn, og tiltaket er basert på vår risikovurdering, skriver Lars Gomnes, daglig leder på Ringeriksbadet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringeriksbadet har offentlig interesse og mange har synspunkter om våre fasiliteter og tilbud. Dette er begrunnet i at Ringeriksbadet betyr mye for mange.

LES OGSÅ: Ringeriksbadet overdriver | Jan L. Stub

Her får de opplæring, trening, opptrening, terapi, folkehelse, lek og/eller et viktig sosialt møtepunkt.

Ringeriksbadet ønsker å tilby alt til alle og ha fulle hus hver dag. Nå er vi imidlertid midt i en pandemi og alle, også Ringeriksbadet, må ta sine forholdsregler.

Risikovurdering

Vi har gjennomført en betydelig risikovurdering av vår virksomhet og på bakgrunn av denne utarbeidet smitteverntiltak. Målet er at ingen skal bli smittet på Ringeriksbadet.

I debattinnlegg fra Bjørn Arild Holm etterspør han en god begrunnelse for at vår badstue holdes stengt.

Vår badstue holdes stengt av et rent smittevernhensyn og tiltaket er basert på vår risikovurdering. Svømmehall, basseng og klorvann gjør vår virksomhet til liten risiko.

Vår risiko er forbundet med trange rom og møtepunkter utenfor bassengene.

Begrenset ventilasjon

Badstuen er helt klart en av disse rommene og en badstue har svært begrenset ventilasjon rett og slett for å oppnå den varme og klima som etterspørres.

Vi anser derfor vår badstue som et av våre risikoområder og har derfor valgt å stenge denne.

Det er riktig som det sies, meg bekjent har det heller ikke vært noen smittesituasjon i badstue i Norge. Det er imidlertid kjente smittetilfeller for øvrig i Europa og Ringeriksbadet ønsker ikke å være den arena som bidrar til en slik smittesituasjon.

Det sies også at brukerne av vår badstue stort sett er eldre mennesker og vi vurderer derfor også enkelte her inn i en risikogruppe med hensyn til dette virus.

Ønsker å ta ansvar

Ringeriksbadet ønsker å ta ansvar og gå foran med hensyn til smittevern. Vi ønsker å tilby en trygg arena for innbyggerne i vår region.

Dette betyr at vi må begrense og gjennomføre tiltak som ikke alle liker.

Vi holder åpent og ønsker dere hjertelig velkommen til en trygg arena!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken