Ringeriksbadet overdriver – heldigvis | Lars Gomnes

TRYGG ARENA: - RIngeriksbadet har gjennomført en betydelig risikovurdering av virksomheten, sier daglig leder Lars Gomnes.

TRYGG ARENA: - RIngeriksbadet har gjennomført en betydelig risikovurdering av virksomheten, sier daglig leder Lars Gomnes. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg henviser til Jan L. Stubs debattinnlegg hvor han mener at Ringeriksbadet overdriver.

Han sikter til en låst dør mellom treningssenteret Actic og Ringeriksbadet, som han mener må åpnes, da dette ikke er et fornuftig smitteverntiltak.

Kanskje vi overdriver, men er det en gang vi skal overdrive, så synes jeg det er nå.

Fornuftige tiltak

Vi mener imidlertid at det er et fornuftig smitteverntiltak.

Ringeriksbadet har gjennomført en betydelig risikovurdering av vår virksomhet og sammen med kommunelege Bernt Ivar Gaarder kommet frem til restriksjoner og rutiner som skal gjøre Ringeriksbadet til en trygg arena.

En av disse tiltakene er låst dør mellom treningssenteret Actic og Ringeriksbadet.

Dette er begrunnet i følgende:

  • Vi oppnår betydelig mindre tetthet i garderober/dusjer i og med at svært mange treningsgjester på Actic velger å komme ferdig skiftet og tar dusjen hjemme etter trening.
  • Ringeriksbadets aktiviteter og pågang samstemmer ofte med aktiviteter/timer på Actic og dermed blir presset på garderober/dusjer for stort til å kunne overholde avstand og andre begrensninger.
  • Ringeriksbadet har på bakgrunn av vår smittevernplan restriksjoner på antall personer i anlegget. Med åpen dør vil vi på ingen måte ha kontroll på antall gjester.
  • Med bakgrunn i smittesporing registrerer Ringeriksbadet alle gjester ved ankomst. Det samme gjør Actic. Med åpen dør vil det være svært vanskelig å vite hvilke Actic-gjester som har benyttet Ringeriksbadets fasiliteter.
  • Dersom en smittesituasjon skulle oppstå, vil Actic og Ringeriksbadet være helt adskilt.

Vil sikre en trygg arena

For Ringeriksbadet er det høyeste prioritet å sikre en trygg arena for våre gjester. Dette er grunnen til våre restriksjoner og til at vi kontinuerlig gjennomfører smittevernrenhold i hele anlegget. Dette medfører store tap og kostnader for vår virksomhet, men i situasjonen vi alle er i, så prioriterer vi sikkerhet.

Jeg ønsker samtidig å takke alle Actic-medlemmer som viser forståelse og samtykker om viktigheten rundt våre smitteverntiltak og etterlever disse ved sine besøk.

Dere er selvfølgelig hjertelig velkommen til å komme inn vår dør også, registrere dere med kort ved ankomst, benytte garderobe, dusj og svømmebasseng.

Videre vil jeg takke alle våre gjester og medlemmer for god forståelse for situasjon og våre smitteverntiltak. Vi ønsker fortsatt å holde åpne dører for alle og da er våre smitteverntiltak svært viktige.

De ansatte gjør en formidabel jobb

Ansatte ved Ringeriksbadet gjør en formidabel jobb hver dag som blant annet innebærer å skape en trygg arena for våre gjester. De fortjener skryt.

Dersom noen ønsker å formidle negativitet rundt våre smitteverntiltak, så ber jeg de kontakte undertegnede.

Ønsker alle velkommen til Ringeriksbadet og en overdreven trygg arena!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.