Høstmarked på Ringerikes Museum

Høstmarked

Høstmarked Foto:

Av
DEL

LeserbrevRingerikes Museum forlenger sesongen med å arrangere et hyggelig høstmarked førstkommende søndag.
- Som et lokalt kulturhistorisk museum er vi forpliktet til ikke bare å fokusere på hva som har skjedd, men også hva som fortsatt skjer her i distriktet, sier konservator Preben L. Johannessen ved museet. Og en naturlig del av dette kan være å fokusere på hva som produseres av stort og smått av husflid og håndverksprodukter, samt det som kan spises og drikkes.

Og som alltid stiller lokalbefolkningen opp for å bidra og å kaste glans over arrangementet.

En sikker vinner er kakene som selges. Annen lokalmat besørges av Eventyrsmak, og viste du at det også brennes førsteklasses kaffe her i bygda?

Men fordi det nærmer seg den kalde årstid vil det også bli salg av førsteklasses hjemmestrikk i form av luer, votter, sokker og skjerf. Her er det bare å stålsette seg og forberede seg på årstiden vi alle går i møte.

- Vi vil nå også særlig invitere alle barn som har lyst til å få seg litt ansiktsmaling. Og kanskje de går ut fra museet som en rev eller et annet dyr. Vi får se, smiler Johannessen lurt. Ansiktsmalingen besørges av vår lokale kunstner Martine Solstad-Larsen.

Ellers åpnet museets store, nye utstilling om trekkspillhistorien generelt og om Harald Henschien, musikant og trekkspillfabrikant, spesielt sist helg. For alle som ikke fikk med seg åpningen, kan denne dagen være en mulighet til å se den.

I tillegg er selvsagt hele museet åpent, så her er sjansen til å få seg en liten repetisjon av noen spennende historiske hendelser her på Ringerike. Ringerikes Museum er til for befolkningen!

Preben Johannessen


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags