Når Hønsand gror igjen – hvem som helst kan ta i et tak | Ole Geir Haugerud

EGENINNSATS: Det er vel mange brukere på Hønsand. Kanskje noen kunne ta i et tak? spør Ole Geir Haugerud.

EGENINNSATS: Det er vel mange brukere på Hønsand. Kanskje noen kunne ta i et tak? spør Ole Geir Haugerud. Foto:

Litt dumt å rope på Ringerike kommune for en to-tre timers jobb som man like gjerne kan gjøre selv, mener Ole Geir Haugerud.

DEL

MeningerHønsand er jo en flott badeplass i Randselva, ingen tvil om det. Men jeg blir litt provosert av det «pappa til to med barnevogn», skriver på Direkte linje.

Det er vel ikke riktig at Ringerike kommune ikke gjør noe. Kommunen klipper jo de to store grøntområdene på Hønsand, og stien ned til elva.

Hva kan man ønske seg mer av? Jo, man kunne vel ønske seg at kommunen hadde tatt ryddesaga og tatt vekk vegetasjonen mellom elvekanten og skogen/trærne mot skråningen, slik at man fikk gjenvunnet en fin gresslette mellom sandstranda og skogen/skråningen.

Tom Evensen og jeg i Hovsengas venner var en tur i Bekkegata nylig for å sette på plass og reparere noen rekkverk langs stien fra Bekkegata til Hovsenga, og da tok vi en tur innom Hønsand for å se.

Jo da, vi er enige om at mye kan gjøres med enkle grep, men hvem skal gjøre det? Har jo erfart at det er noe som heter Hønsand vel. Kanskje de kan hjelpe deg? Eller om du gjør noe selv? Det er vel mange brukere på Hønsand. Kanskje noen kunne ta i et tak?

Sutring gjør meg irritert. Etter snart 15 år med dugnad og et hundretalls timer på Hovsenga sammen med Tom, blir jeg oppgitt over folk som ikke får alt midt i fanget og alt servert på et fat.

Blir jo litt dumt da, å rope på Ringerike kommune for en to-tre timers jobb som man like gjerne kan gjøre selv, eller sammen med andre. Litt må man kunne gjøre for egen og andres trivsel.

Vil man kose seg i det grønne, bør man også gjøre litt for det sjøl.

Ole Geir Haugerud

Artikkeltags