Etter pandemipause rensker sangerne i Ringerike Vocalis stemmene igjen og begynner å jobbe med et nytt spennende korprosjekt. Prosjektkoret har i en årrekke satt opp store korverk, og denne gang er det Händels Messias som står på plakaten.

Øvelsene vil foregå utvalgte helger gjennom resten av året, og framføringen med kjente solister og profesjonelt orkester blir i januar 2023 i Hole og Norderhov kirker.

Her blir det garantert fulle hus, masse klang, gåsehud og store musikkopplevelser.

Koret er i ferd med å fylles i disse dager, og det er plass til i alt 50 sangere. Første øvelse blir i slutten av april.

Hva må man kunne for å bli med på et slikt korprosjekt?

Dirigent Grethe Ulversøy forteller at korets ide er å være et tilbud til sangere som ønsker seg større utfordringer enn de får i et vanlig kor.

– Så dette er for de “litt erfarne” korsangerne. Når det er sagt, så er det mange som er i stand til å ta spranget fra mindre til større og litt mer utfordrende verk. Man får kyndig veiledning på øvelsene, og opplevelsen når vi har øvd godt og får det til å sitte, og ikke minst når vi får inn stort orkester og solister, er helt spesiell, sier hun.

Og hun har også en helt spesiell “pakke” til studenter og andre sangfugler under 25 år: Mens de andre må betale en liten kontingent, får unge stemmer delta helt gratis.

Ringerike Vocalis har det siste drøye tiåret framført blant annet Juleoratoriet av Bach, Skapelsen av Haydn og Mozarts Requiem, i tillegg til at Messias har stått på plakaten også tidligere.

Mer informasjon på kirkens hjemmeside www.kirken.no/hole og på korets Facebook-side Ringerike Vocalis.