Lerøy-lekene er Norges Friidrettsforbunds regionale arrangement for aldersgruppen 13 og 14 år. Konseptet er en videreføring av de gamle Donald Duck-lekene, og har røtter tilbake til 1968. Utøverne tas ut til kretslag og konkurrerer på vegne av kretsen. Det er konkurranser i tre ulike regioner (Østlandet, Vestlandet og Midt- og Nord-Norge).

Arrangementet skal ha en forberedende funksjon for utøverne, slik at de blir klare for UM og andre mesterskap senere. I år hadde Ringerike Friidrett fått FEM utøvere med på kretsens lag: Marie Brennhovd (13), Øyvor Audunsdatter Tingleff (14), Anna Birgitte Melbye (13) og Linus Nes. Iver Andreassen-Holm skulle også ha deltatt, men pådro seg dessverre en skade uka før stevnet.

LES OGSÅ: Løpet ble fulltegnet for to uker siden: – Still opp for å heie!

I år foregikk Lerøy-lekene på Rjukan inneklemt mellom store fjellvegger og under tykk skodde, med delvis regn. Det var null vinn og temperaturen var fin, så været rakk ikke bli annet enn en liten distraksjon på slutten av dag 2.

RFIK-trenerne Nickolass og Stephan var med på sidelinjen begge dager.

Vi opplevde to stappfulle dager med mye god stemning og godt samhold. Gode prestasjoner også og to morsomme stafetter. RFIKs deltakere fikk også gode resultater og noen i øvelser de aldri hadde deltatt i før.

Bildeserie

Se bildene: Disse deltok i Schjongs5er'n 2021

Marie Brennhovd vant sølv i kappgang

Marie Brennhovd vant sølv i 1000 m kappgang på tiden 6.02.

Dette gikk fort! Bra gjort å bli nummer to i landsdelen etter en eneste økt med trening på denne øvelsen. Hun deltok også på 600 m der hun løp i tiden 1.54.

Linus Nes deltok lørdag i kule, lengde og diskos og fikk beste plassering med 7 plass i diskos.

Øyvor deltok i Diskos, kule og Lengde og oppnådde beste plassering med fjerdeplass i Diskos.

Startet med gull og rekord

RFIKS Anna Birgitte Melbye deltok ikke for kretsen på dag 1 på grunn av konfirmasjon i familien. Hun hadde vært medaljekandidat på både lengde og 60 m hekk og hun hadde deltatt på lørdagen, men familie må også prioriteres innimellom.

Hun fikk en Pangstart på dag 2 og løp inn til ny pers og klubbrekord på 200 m hekk, der hun fightet seg først i mål i tiden 32.08. Dette resultatet gir 1016 poeng og gull på Tyrvingtabellen. Toppresultat på nasjonalt nivå, med andre ord.

Anna Birgitte Melbye vant også gull i spyd og sølv i høyde, og fikk bronse med stafettlaget, ikke overraskende for noen og tydelig signal om at her er det en utøver som kan nå langt med de rette forhold.

LES OGSÅ: Panthers ledet to ganger, men fikk det tøft på slutten

Gode resultater av på uvante øvelser

Øyvor ble søndag nummer 6 i slegge med last over 20 meter i hennes første sleggekonkurranse og Linus ble nummer 6 i tresteg med 9.52 som er en forbedring på 1,3 m fra i fjor da han sprang 8,21. Kjempebra. Ser ut som det er tresteg vi skal jobbe med frem mot neste års UM i Tromsø, der kravet er 11 m.

Dagen ble avsluttet med stafett der Linus og Anna Birgitte deltok for kretsen som løp inn som tredje raskeste kretslag i begge aldersgrupper.

SE ALLE RESULTATENE HER: https://rjukanfriidrett.no/frioks/hvaskjernaa.ph