Etter en spørreundersøkelse blant elevene på Tyristrand skole og Ringerike Montessori, ble det startet opp Musikklek for 1. og 2. trinn, Kulturmix for 3., 4., 5., 6. og 7. trinn, Kodekurs for 5. og 6. trinn, og pianoundervisning.

I tillegg startet Torsdagsklubben som et gratis, åpent tilbud hver uke for alle som ønsker å stikke innom for vafler og saft, spill, tegning og div. aktiviteter. Klubben er ment å være et samarbeid med frivilligheten på Tyristrand.

Kodekurs

I november ble det holdt et 3 ukers kodekurs for elever på 5. og 6. trinn i samarbeid Vigdis Wergeland i Daisy AS.

Elevene lærte blant annet å bruke BBC Micro:bit, en liten mikrodatamaskin som er en morsom måte å lære seg grunnleggende programmering. Den gir en rask og visuell tilbakemelding på det du har programmert og er lett å komme i gang med.

- Det har vært en fin og interessert gjeng som har vært på kodekurs, sier Vigdis Wergeland fra Daisy AS.

Sammen med Martin Bordewich Strøm fra Kodeklubben Valdres og Gina og Max Wergeland fra Kodeklubben Ringerike, holdt de kurs for 12 interesserte 10 og 11-åringer.

- Koding er gøy!, var tilbakemeldingen fra elevene.

Vigdis Wergeland var imponert over hvor fort barna har plukket opp kunnskap om koding.

- Elevene opplever at de kan lære å mestre koding som et kreativt verktøy. Det er veldig motiverende, sier hun.

Juleverksted

I desember ble det arrangert juleverksted for elevene på Torsdagsklubben, med god hjelp av Tyristrand Landsbyforenings kulturgruppe.

Her hadde elever, søsken, foreldre og venner mulighet til å møtes og lage ting sammen. Det var bare å sett frem filt, lim, garn og papir og la barna slippe kreativiteten løs, med god veiledning av Guri W. Myhre og Kirsti Løvlie fra Tyristrand landsbyforening.

Stemningen var god, og det kom mange fine julekreasjoner fra verkstedet.

Ringerike kulturskole ønsker å fortsette med tilbudene på Tyristrand, og håper at flere melder seg på, slik at aktivitetene i distriktet kan opprettholdes. Kulturskolen håper også å kunne utvide tilbudet til å gjelde flere fag etter hvert.