Onsdag 12. august møtte 16 forventningsfulle barn opp i Røde Kors huset i Hønefoss. Her var det duket for aktiviteter med både kunst, musikk, foto og film.

Onsdag var kunsten i fokus, og kunstlærer Marianne Nilsen ga barna først i oppgave å tegne sitt eget drømmehus. Her kom det mange kreative løsninger til syne, som hus på månen, blyanthus, melonhus, grisehus og mye mer. Deretter bygde de huset med leireplater og malte det i alle tenkelige farger. Så ble byggverkene brent i keramikkovn, og elevene kunne få med seg husene hjem.

Torsdag var musikkens dag, og musikklærer Jørgen Tangen Bendikssen startet dagen med gitarspill og sang. Barna lagde ny tekst sammen om hva de hadde opplevd i sommer over den gamle melodien «En sommer er over» av Kirsti Sparboe. Barna hadde gjort mye forskjellig, og sang villig vekk om bading, fisking, teltturer og selvfølgelig hadde de spist mye is.

Senere på dagen var det trommeundervisning med Bacary Sagna. Her ble det et stort trommeorkester. Det var heftige afrikanske rytmer og det det ble også afrikansk dans. På slutten av dagen fikk elevene prøve seg på gitar og piano, og de øvde også inn et skikkelig klimabrøl.

Fredag hadde filmlærer Regina Rasmussen med seg både foto- og filmkamera, og arrangerte en fotoshoot med masker og kostymer. Elevene fikk også prøve seg bak kameraet som fotograf. Det ble laget catwalk og det ble tatt masse bilder. Senere ble det gjort videoinnspilling med dramatisering til sangen «Venn».

«Dette var gøy», uttrykte flere av elevene.

– Vi kommer til å søke flere midler, og håper å kunne arrangere gratis sommerskole neste år også, avslutter Dagny Krogness.