Gå til sidens hovedinnhold

Ringerike kommune og gratis parkering: – Det må gjøres noe med skiltene | Bjørn Oterhals

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forleden leste vi i avisen at kommunen ville tilby bilister totimers gratis parkering i byen. Hensikten forsto jeg skulle være å trekke flere bilister til byen for å handle. Til tross for «den gode vilje» så er det mitt inntrykk at dette fungerer dårlig.

Rett som det er så ser man bilister putter penger på automaten for ikke å få parkeringsbot. Senest i dag, tirsdag 8. september, sto jeg å så en person som puttet penger på automaten.

Setter opp 24 nye elbil-ladere i Hønefoss: Nå kan du snart koble deg på her

Årsaken er jo åpenbar da parkering skiltet fortsatt sier at gratis parkering kun gjelder el og hydrogen biler. Det må da gå an å lime over dette slik at de som kjører bensin og dieselbiler blir gjort oppmerksom på at dette gjelder alle biler.

Skal kommunen kunne måle det som er hensikten med totimers gratis parkering – nemlig å øke antall parkerte biler i sentrum – så må det legges til rette for det. Slik dette tolkes er jeg redd for at det ikke blir stort flere biler som vil parkere og handle i sentrum. Ser fram til at ansvarlig etat svinger seg rund og ordner opp snarest.

Bildet taler jo sitt tydelige språk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.