Gå til sidens hovedinnhold

Ringerike Janitsjar inviterer til festkonsert

Innsendt

Musikk, sang og danspå Byscenen

Ringerike Janitsjar inviterer til festkonsert

Det har vært lite å høre fra korpsene på Ringerike etter 12. mars, men nå slår Ringerike Janitsjar bokstavelig talt på stortromma og inviterer til festkonsert på Byscenen førstkommende onsdag, etter at den planlagte Bjarne Brøndbo-konserten måtte utsettes til mars.

Kjetil Hallre som gjesteartist

Med seg som gjesteartist har korpset Kjetil Hallre. Han opptrer med selvskrevne og egenkomponerte låter i to sekvenser med sin gitar og stortromme samt en loop-stasjon. Kjetil er nylig omtalt med en helside i Ringerikes Blad etter at han toppet P3’s Urørtliste.

Har med dansere

Korpset tilbyr et riktig variert program som spenner fra livlig sigøynermusikk og spenstige folketoner til myk kjærlighetsmusikk og høytflyvende trompet-trio.

Konserten krydres med bruk av utradisjonelle instrumenter som ambolt og høytklingende rørklokker og en «ande-kvekker» i duellen mellom en hakkespett og en and. I åpningsnummeret “The Saint and the Witch”, et stykke med store variasjoner, opptrer danserne Hannah og Marie Rensel som nonnen og søsteren som folket den gang mente var en heks.

Det blir urfremførelse av sørgemarsjen «Nedslått», som med sine morsomme variasjoner likevel ikke er forferdelig nedslående. Komponist og arrangør er korpsets dirigent Øystein Olsen Vadsten.

Fengende og rørende

Kjetil Hallre opptrer med flere av låtene fra sin nylanserte EP. Her opplever vi både hjertenære tekster og gripende låter. Ufiltrert personlig, fengende og rørende.

«Sangene har en tyngde i teksten - fra det nære, hverdagslig melankolske, det livsfeirende og jublende, eller til det såre og vonde,» skrev redaktør Øyvind Krabberød om Hallres utgivelse. Publikum bør glede seg til møtet med Kjetil Hallre.

Tar Koronahensyn

Styreleder Tore Aasen forsikrer om at det blir tatt alle koronahensyn under konserten, både når det gjelder avstand før, under og etter konserten. Antibac dispensere er plassert ved inngangen.

For raskere og tryggere inngang, anbefales å skaffe seg billetter på forhånd.

Kommentarer til denne saken