– Endelig blir det politisk debatt i Ringerike

Lise Bye Jøntvedt (H).

Lise Bye Jøntvedt (H).

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det handler om å kommunisere med velgerne også mellom hvert valg, ikke bare i valgkampen, skriver Høyres Lise Bye Jøntvedt i dette innlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser av den nye samarbeidsavtalen mellom Ringerike Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre og KrF at partiene skal bestrebe seg på å vise velgerne de politiske forskjellene mellom partiene. Håpet er at interessen for lokalpolitikk, og for å delta i valg, øker. Det er en intensjon jeg ønsker velkommen.

Overfor Ringerike Høyre har jeg lenge argumentert for nettopp dette. Det må være mulig å kjempe for eget standpunkt i det lengste, og så på en ærlig måte fortelle hvorfor det ikke lot seg gjennomføre. Det handler om å kommunisere med velgerne også mellom hvert valg, ikke bare i valgkampen.

Jeg tror også en slik tilnærming kan hindre politikerforakt. Selv forsøkte jeg å sette et par saker på spissen i valgkampen, i håp om at det kunne pirre velgerne. Velgerne belønnet meg med 199 personstemmer og 31 slengere, og stemte meg opp fra niende til sjette plass på Ringerike Høyres liste. Det takker jeg for!

Jeg tar det som et svar på at jeg har valgt å være tydelig på det jeg står for. Synlighet mener jeg er et nøkkelord for å stimulere politisk interesse.

På det området har også Ringerikes Blad stort forbedringspotensial. Avisen har hittil i for stor grad nøyd seg med å fortelle velgerne hva som ble det endelige resultatet i en sak, stort sett formidlet av ordføreren.

Med det nye initiativet fra samarbeidspartiene håper og tror jeg at avisen i større grad vil jobbe for å grave fram forskjellene, også der det kan være vanskelig å få det fram. Resultatet kan vi forhåpentligvis lese av på valgdeltakelsen ved neste kommunevalg.

Med det nye initiativet fra samarbeidspartiene håper og tror jeg at avisen i større grad vil jobbe for å grave fram forskjellene, også der det kan være vanskelig å få det fram.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags