Gå til sidens hovedinnhold

Tøffeste løype noensinne

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets utgave av Ringerike Grand Prix skal helt og holdent kjøres lokalt. Løypa har mange forandringer, og loves å bli steintøff.

Ringerike Grand Prix kjørte i mange år til Krøderen-Vikersund og tilbake, før det ble kjørt fem runder i Vinterroveien og fem runder i Riperbakken.

Store forandringer

De siste tre årene har feltet kjørt rundt Røyse et par ganger før rytterne har kjørt de samme ti rundene.

– Når vi har kjørt disse rundene, har de første ti milene kun vært en transportetappe. Det samme kan nesten sies om rundene i Vinterroveien, for rytterne har som regel klinket til i Riperbakken, sier Birger Hungerholdt, rittsjef i Ringerike Grand Prix.

Forandringene blir store, lover rittsjefen.

– I regi av 40-årsjubileet skal vi i år lage løypa mye tøffere. Dette er den tøffeste løypa noensinne i Ringerike Grand Prix, sier Hungerholdt.

Seniorene starter klokken 11.30.
1. runde: Start i Hønefoss sentrum, deretter Viul, Eggemoen, Hvalsmoen, Haugsbygd, Klekken, Hesselberg, Åsa, Sundvolden, Vik, Svendsrud, Leine, Hole kirke, Svendsrud, Leine, Busund, Snyta.
2. runde skal via Heradsbygda og Ask.
3. runde er innom Viul, Knestang, Vang skole, gangveien fra Vang skole opp til Smeden, Klekken og Busund, og deretter inn til byen.

– I Haugsbygd sykler vi opp gangveien i stedet for Harehaugveien. Den har vi prøvesyklet selv, og det er en spennende del av løypa, sier Hungerholdt.

Asfaltering i sommer

Etter seks sentrumsnære runder i Riperbakken, er målpassering beregnet til cirka klokken 15.50.

– Alt skjer i distriktet, og vi velger seks runder i Riperbakken, i stedet for fem i Vinterroveien og fem i Riperbakken. Nettopp med tanke på at det har vært i Riperbakken at rytterne har trådt til, sier Hungerholdt.

Asfaltforholdene mellom Klekken og Lisletta er dårlige.

Hungerholdt har snakket med Vegvesenet angående forholdene, som rett og slett kan være livsfarlige for syklister med stor fart og tynne dekk. Langsgående sprekker i asfalten er de største fiendene.

– Det skal asfalteres senere i sommer, men man har lovet å flikke litt på de verste stedene før rittet, sier rittsjefen.

Lagene som kommer til Ringerike Grand Prix er ikke informert om at løypa er tøffere i år enn tidligere.

– De er ikke informert. De kan selvsagt gå inn på nettet og se, men vi har ikke sendt egen informasjon, sier Birger Hungerholdt.

Allerede klokken ni starter imidlertid juniorene sitt ritt.

Første runde: Klekken, Hesselberg, Åsa, Sundvollen, Vik, Svendsrud, Leine, Busund, Snyta, Hønefoss, deretter tre runder i Riperbakken.

Juniorrittet har målgang like før klokken 11.00 søndag.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.