Gå til sidens hovedinnhold

– På tide med seier igjen

Artikkelen er over 6 år gammel

– På tide med en lokal seier igjen, sier Lars Holm, hovedansvarlig for juniorsyklistene i Ringerike Sykkelklubb.

Søndag formiddag starter dagen med et fellesstartritt for junior. Her stiller hele den norske eliten minus seks gutter som kjører for landslaget i Tsjekkia. Ekstra gledelig er det at Ringerike Sykkelklubb stiller med et sterkt lag, hvor flere av dem kan kjempe om seieren.

– Slik jeg ser det, er det lenge siden vil har hatt så mange lovende ryttere i junioralder. Derfor er det på tide med en lokal seier igjen. Vi må noen år tilbake for å finne det, sier Lars Holm.

Målgang rundt klokka 11

NTG-læreren og ringerikstreneren har hovedoppsynet med ringeriksjuniorene, og han har god tro på at flere av dem vil jakte seier når det nærmer seg målgang i Hønefoss sentrum rundt klokken 11 søndag.

– Det er ekstra gøy at vi har mange ekte ringerikinger i feltet, som vi har jobbet med fra tidlig guttealder.

Holm ramser opp Frederik Engebretsen, Mikael Skare, Kristian Pjaaka, Jon Adrian Skare og Alexander Nybakk. Alle fra regionen.

– Med så mange hjemmesyklister på start, bør det bli ekstra folksomt av familie og venner som står langs løypa. Frederik ble nummer fem i fjor, og han er sterk nok til å være med på de tre siste rundene som går opp Riperbakken. Det er helt sikkert flere av våre andre gutter også, sier Holm.

Daniel Ekløf kan kjempe i toppen

Ringerike Sykkelklubb har i tillegg lovende ryttere fra andre steder i landet. Daniel Ekløf fra Nesodden er en av dem. Han kan absolutt kjempe i toppen søndag. Ellers kjører Tore André Vabø fra Stord og Sindre Kulset fra Bærum i ringeriksdrakt.

– Vi er kjent for å ha gode treningsopplegg, derfor er det blant annet flere juniorer som ønsker å komme til oss. Det er jo positivt, og nå består laget av en god blanding av lokale og gutter fra andre steder, forteller suksesstrener Lars Holm i Ringerike Sykkelklubb.

Klubbens høyest rangerte for tiden, Lars Faugstad fra Brumunddal, sykler for landslaget denne helgen.

Kommentarer til denne saken