Siden ligaen vi startet i høst vokser og e-dart miljøet i Hønefoss vokser fort, til det dobbelt antall lag eller feller til høsten fant vi ut at hvorfor ikke satse mer og lage et e-dart NM i Hønefoss.

I vanlig stål-dart har vi NM gjennom Norges Dart Forbund, men de arrangerer ikke noe på e-dart. Det finnes et forbund. NORSK SOFTDARTFORBUND, men dette er ikke oppe og går ennå. Derfor har det vært på e-dart flere forskjellige NM, Bullshooter, Radikal og Vdart, men felles for disse er at du kan kun delta hvis du har spilt kamper siste året på det systemet som arrangerer.

NM vi inviterer til er for alle som kaster dart uansett nivå eller system du har spilt på.

I e-dart får man et snitt som gjør at man kan dele inn deltakere i forskjellig klasser, vi har fire klasser i singel og to klasser i dobbel. (Pro, Master, Amatør og Happy Dart.) I dobbel er det bare Pro og Master.

Ryktene sier at det kommer også en europamester til NM.

Grunnet usikkerhet rundt arrangementet har vi satt et tak på 160 stykker i år da vi må ha 30 skiver til for gjennomføring.

E-dart koster pr. skive 3.500 kroner, pluss et nettbrett til 1500 kroner. Dermed er det store investeringer som må til, dette har vi løst ved at de skiver som er solgt i distriktet siste halvåret, 30-40 stykker, har vi spurt om å få låne til NM. Noe som vi har fått stor respons på av kjøperen. Hønefoss Bowlinghall har selv kjøpt inn åtte skiver, så de satser stort på e-dart.

Arrangementet finner sted i Hønefoss Bowlinghall fredag 2. juni fra kl. 18 og lørdag fra kl. 12.00. Skulle du være interessert i å delta, så kontakt Ringerike Dart Klubb før 27. mai, da vi må ha litt tid til forberedelser.