Riiber har meldt sin interesse for å være prøvehopper når Raw Air-sirkuset kommer til mammutbakken i Modum 16. til 19. mars. Avgjørelsen er ikke tatt helt uten baktanker.

– Jeg ser det som en mulighet til å få litt erfaring før vi kanskje skal konkurrere i Oberstdorf i skiflyging i verdenscupen i kombinert neste sesong. Det er spennende muligheter som kommer framover, sier kombinertstjernen til NTB.

Det ligger an til at skiflyging skal introduseres i kombinertsirkuset neste sesong. Det skulle passe Riiber aldeles utmerket.

Nå håper VM-kongen å sikre seg verdifull erfaring på tampen av inneværende sesong.

Er på listen

Foreløpig er det imidlertid ikke bekreftet at han får sjansen blant prøvehopperne i Vikersund.

– Det er ikke hugget i stein, men vi har i hvert fall satt oss på liste, så får vi håpe jeg får være en del av den gjengen, smiler Riiber.

Å hoppe 200 meter har han naturlig nok ikke vært i nærheten av så langt i karrieren.

– Jeg tror det lengste hoppet jeg har hatt er 149,5 meter i Klingenthal. Det er ganske langt igjen til 200 meter, konstaterer kombinertstjernen.

Bakkerekord

Skulle han få sjansen i Vikersund, blir imidlertid ingen overrasket over om drømmegrensen brytes. Riiber har vist forrykende form i hoppbakken under Planica.

I lørdagens konkurranse i storbakken satte han ny bakkerekord med et fantomsvev på 147 meter. Det var fem meter over den gamle bestenoteringen til slovenske Peter Prevc.

Etterpå innrømmet Riiber nesten ble i lengste laget.

– Det var på grensen. Hoppet var ti meter over bakkestørrelsen, og da er det ikke så mye mer å gå på. Bakken tåler kanskje tre meter til, men da er det flatt, sa Riiber til NTB.

Med gullfangsten i Planica har han åtte VM-gull i karrieren. Ingen av flere. I en alder av 25 år er dermed Riiber tidenes kombinertutøver i VM-sammenheng.