Mange hadde møtt fram til åpningen av den nye hallen til Ringerike Taekwondoklubb på nordsiden i Hønefoss.

I løpet av en byggeperiode som startet i 2015 og fram til i dag har det blitt lagt ned et utrolig antall dugnadstimer - 5.500 i tallet.

Ett årsverk hver...

Aller mest imponerende er det at to av medlemmene, Reinhardt Skøien og Geir Karlsen har stått for ett årsverk hver.

– Jo da, vi har vært her mye, men du vet når man brenner for en sak så går det nesten av seg selv, sier de to som fikk stående applaus fra de tilstedeværende under åpningen for innsatsen.

Imponert

Asperud fra Tippeselskapet kom med en sjekk på over 800 tusen til den driftige klubben, og sa i sin gratulasjonstale at han ikke kunne huske at han hadde besøkt noen klubber som hadde så aktive medlemmer.

– Når jeg hører at det er lagt ned så mange årsverk, og at det er bidratt med hele 5.500 dugnadstimer gjennom 700 dugnader av 68 personer, er det ikke ord som er mer passende enn fantastisk og imponerende, konstaterte Asperud.

– Og selvsagt høres det helt utrolig ut at to i dugnadsgjengen har stått for to årsverk, gjentok mannen som har kontroll på hva som går ut av tippemidler.

Omfattende

Klubbleder Geir Karlsen ga en gjennomgang av arbeidene som er utført fra den spede starten i 2015.

– Vi fikk høre om dette kommunale bygget under bybrua, som i sin tid ble brukt blant annet av feieretaten. Da jeg satte beina min inn her første gang, ble jeg mer sjokkert enn glad for at vi kanskje kunne få dette som vårt eget lokale for medlemmene våre. Det var nemlig ikke det fineste jeg hadde sett, men etter litt fram og tilbake ble vi enige om å gjøre et forsøk på rehabilitering.

– Og som dere ser klarte vi det - med veldig god hjelp fra tippemidler, sparebankstiftelser (800.000 fra Ringerike og Hadeland og 300.000 fra DNB) , sponsorer, bedrifter, privatpersoner og altså en helt unik dugnadsinnsats, sa Karlsen under åpningen.


Grandmasteren åpnet

Det var den tidligere instruktøren gjennom mange år, Grandmaster Cho Woon Sup som sto for den høytidelig åpningen og klippet snoren til en flotte hallen i 2. etasje i det gamle kommunebygget under brua.

– Nå bor jeg i Bergen, men har god kontakt med klubben i Hønefoss, hvor jeg var med i 15 år, fortalte Woon Sup til Ringerikes Blad.

Oppvisning

Etter orientering av flere i klubben, ble de frammøtte invitert til en flott oppvisning av noen av de 120 medlemmene, som er aktive i Ringerike Taekwondo klubb i dag.

Den nye hallen er på 300 kvadratmeter med 195 kvm treningsflate og resterende er blant annet innredet med toaletter og møterom.

Totalt er hallen kostnadsregnet til 2,7 millioner kroner.

– Vi er veldig stolte over å endelig ha fått vår egen hall etter å ha vært på flyttefot mange ganger gjennom årene, fastslår Geir Karlsen.