Takk for at du vil være med i debatten.

Vi ønsker en saklig og engasjerende nettdebatt, i et åpent og godt klima. Dette krever kjente spilleregler.

Alle debattanter skal framstå med rett og fullt navn. Vi krever manuell verifisering når mobilnummeret ditt ikke automatisk kan knyttes til navnet.

Dersom du har profilbilde av en reell person, må det være av deg selv. Falske profiler blir utestengt.

Her må du holde deg til det artikkelen handler om, og være høflig. Kommentarer som ikke aktivt mener noe om artikkelens innhold/tema, kan bli slettet.

Du må gjerne være kritisk, men du må begrunne kritikken. Da blir det interessant for andre å lese.

Diskuter sak, ikke person.

Banning, ukvemsord, krenkelser og personangrep er ikke tillatt.

Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi tillater ikke utskjelling av enkeltpersoner eller grupper, injurierende og udokumenterbare påstander om sterkt belastende eller potensielt straffbare forhold.

Ringerikes Blad har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.

Kommentarene blir ikke forhåndsmoderert. De blir publisert med det samme. Vi oppfordrer debattanter til å rapportere innlegg som ikke er i tråd med disse reglene. Innlegg som bryter med våre debattregler vil bli slettet. Dette gjelder også nye innlegg der slettede/modererte innlegg er sitert.

Husk også at korte innlegg blir bedre lest enn lange. Ringerikes Blad vil bruke gode innlegg i debatten som en del av journalistiske oppfølginger.

God debatt!