Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen legger fram nye koronatiltak

Det er ventet at regjeringen legger fram nye, strengere koronatiltak mandag. Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 16.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag klokken 16 vil regjeringen legge fram nye nasjonale koronatiltak. Også i Oslo varsles det mandag strengere tiltak for å bekjempe smittespredning.

På pressekonferansen vil Erna Solberg (H), Bent Høie (H), Guri Melby (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) være til stede fra regjeringen, men også direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, vil være til stede.

Se den direkte i vinduet øverst!

Nye og strengere tiltak ble varslet på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen i Nore fredag. Da sa statsminister Solberg at hun var bekymret over smitteøkningen i Norge.

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn.

Også i Ringerike, Hole og Jevnaker har det vært flere nye tilfeller de siste dagene.

– Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag å anbefale nye tiltak slik at vi beholder kontrollen. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene hvor vi nå ser at smitten øker, sa Solberg under fredagens pressekonferanse.

Helseminister Bent Høie (H) sa da at de vil basere seg på tiltak som er tilstrekkelige nasjonalt, men at man også må være forberedt på strengere tiltak på lokalt nivå.

Les også

Venter fortsatt på nye tester i Hole: – Men vi begynner å få oversikt

Mandag skal også byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen informere om nye koronatiltak i hovedstaden.

Det er meldt om 52 nye koronatilfeller i Oslo det siste døgnet. Tallene fra Oslo kommune viser at det de siste to ukene er registrert i alt 730 smittede i byen.

Les også

Travel helg for Nina og Torbjørn i koronabussen: – Har kun møtt én sur person

Les også

Elev smittet – 10. klasse i karantene

Les også

Feiret bursdag forrige helg – nå er nesten alle smittet

Les også

Elev ved videregående koronasmittet – 55 elever og tre ansatte i karantene

Les også

Gjermund åpner gartneriet igjen: – Dette har vært en vekker for mange av de ansatte

Kommentarer til denne saken