Redningsaksjon ved Mørkgonga

DEL

Ved 15.30-tiden søndag ettermiddag opplyste politiet på Twitter at det pågikk en redningsaksjon ved Mørkgonga, etter to personer som har klatret halvveis opp til toppen, men som ikke kom seg videre.

Mørkgonga er en populær destinasjon, og den vanligste ruta til utkikkspunktet innebærer gåing i bratt terreng fra en parkeringsplass langs Steinsfjorden.

– Meldingen til oss gikk ut på at noen har klatret opp mot et fjell, og at de har fått høydeskrekk, og ikke kommer seg videre. De kommer seg heller ikke ned igjen. De sitter fast, men er ikke skadet, opplyser operasjonsleder Tor Egil Groth i politiet.

Groth understreket at innholdet i denne meldingen ikke var bekreftet, siden de enda ikke hadde kommet fram til de to turgåerne.

Livredde for å falle ned

– De to skal være i 20-årene, og har fulgt en sti oppover. De har mat, men begynner å fryse veldig. De er redde for å falle ned da det er snø og is på stedet. Det har vært språkproblemer underveis, men vi har fått veldig god hjelp av en dame i 30-årene som har vært et kontaktpunkt i kommunikasjonen med de to, skryter Groth.

I 16-tiden var redningen på vei til de to turgåerne.

– En politimann og fire klatrere fra brannvesenet har satt i marsj oppover for å hjelpe de to ned fra fjellet.

En halv time senere opplyste politiet at turfølget var på vei ned igjen, ved godt mot og i god form.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.